Русскій корабль - іді нах*й !

Учні Вучкового відвідали Мукачево.


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село вучкове


Учні Вучкового відвідали Мукачево.

Відвідати старовинний замок, загадати бажання, потерши ґудзика сажотруса, а ще познайомитися з покровителем Мукачева мали нагоду учні Вучкового
Цікаво і пізнавально: познайомитися з багатою на події історією Закарпаття, і зокрема Мукачева, мали нагоду цими днями учні початкових класів села Вучкове, що на Міжгірщині. З ініціативи директора сільської школи Василя Михайловича Юрика й за підтримки вчителів, працівників навчального закладу школярі мали можливість більше дізнатися про одне з найбільших міст Закарпаття, почути цікаві факти про славетні сторінки його минувшини, побачити на власні очі старовинний замок, а також заглибитися в атмосферу цього чудового міста…


Ласкаве весняне сонечко та помірний вітерець зустріли учнів початкових класів з Вучкового – день 22-го травня видався напрочуд вдалим для екскурсії до Мукачева. Вдала погода – це половина успіху, коли йдеться про прогулянку і знайомства, яких у цей день в учнів було чимало. Іншу частину гарної подорожі забезпечив відомий закарпатський екскурсовод, знавець історії Мукачівщини Максим Адаменко, який добре вміє зацікавити, тож діти з захопленням слухали гіда та його розповіді про славетну історію міста над Латорицею.
Насамперед учні відвідали Мукачівський замок Паланок - пам'ятку архітектури національного значення, перші відомості про яку позначаються XI століттям. Унікальна фортеця з потрійним захистом, широчезні мури, старовинні мощені вулички і внутрішній дворик, криті галереї й легендарна криниця – кожен елемент замку припав дітям до душі, про кожен цікавилися і розпитували. Дівчатка і хлопчаки з захопленням слухали екскурсовода, а потриматися за пальця князя Федора II Коріятовича - одного з володарів замку, пам’ятник якому встановлений у внутрішньому дворі Замку, вирішив кожен: іще б пак, кажуть, це хороша прикмета для тих, хто хоче мати достаток у родині. Зацікавила учнів й історія мужньої володарки і захисниці фортеці – княгині Ілони Зріні, пам’ятник якій (а також її сину Ференцу), розташований теж на території замку.
Відтак на учнів очікувало знайомство із самим містом. Прогулянка старовинними вулицями, знайомство з охоронцем Мукачева Святим Мартином та сажотрусом Берті-бачієм – вражень було стільки, що діти навіть не відчували втоми. Максим Адаменко в притаманній йому аніматорській манері жваво вів розповідь про бувальщину, тож очевидно, що цікаві історії та легенди запам’ятаються учням надовго!
Щоправда, гарним вдався і відпочинок після екскурсії – смачний обід (і тут же був, до слова, й сніданок) в ресторані «Таверна» надала сил всім без винятку діткам. До речі, власнику закладу гості з Вучкового дуже сподобалися, він відзначив, що таких високодисциплінованих туристів давно не мав.
Дорогою назад ділилися враженнями. Так, керівник екскурсії, вчитель Ольга Василівна Фінна відзначила, що екскурсія була дуже цікавою та захоплюючою, а це найголовніше для діток – можливість пізнавати щось нове у живій, розповідній манері. Вчителі Світлана Антонівна Бобонич, Людмила Василівна Керенович, Ольга Кирилівна Юрик додали, що такі екскурсії є найкращим наочним матеріалом для учнів і було б чудово, якби вдалося організовувати нові поїздки нашим багатим на історію краєм.
Ми ж, організатори, зі свого боку, додаємо: велика подяка медсестрі Віталіні Михайлівні Химчук, яка весь час безперестанно пильнувала стан подорожуючих під час екскурсії. Окрема вдячність водієві Василю Юрійовичу Рішко, який має багаторічний досвід в регулярних пасажирських перевезеннях і добре дбав про всіх у поїздці. Завдяки йому дорога з Вучкового до Мукачева та в зворотному напрямі пройшла легко та неочікувано швидко. Вдячність усім, хто долучився до поїздки, а також, безперечно, директорові нашого навчального закладу, який переймався всіма організаторськими моментами і взагалі переживав за учнів. Такі поїздки, без сумніву, це найкращі уроки для учнів – захопливі, живі, цікаві.
Але цього всього б не відбулось без підтримки нашого земляка , організатора заходу Юрика Дмитра Васильовича, який ініціював ці краєзнавчі екскурсії для наших учнів. Колектив навчального закладу висловлює щиру вдячність Дмитру Васильовичу та бажаємо йому міцного здоров`я та щасливого довголіття . Хай Бог посилає своє благословіння за Ваші добрі діла!


Учні Вучкового відвідали Мукачево.

Учні Вучкового відвідали Мукачево.


2021-05-26
переглядів: 1021
джерело: Колектив Вучківського ЗЗСО.

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(0):

свіжі новини:
(вучкове)

свіжі коментарі:
(вучкове)

всі коментарі

найбільше читають:
(вучкове)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.