Русскій корабль - іді нах*й !

МУЗЕЙ ЛІСУ ФУНКЦІОНУЄ


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село вучкове


МУЗЕЙ ЛІСУ ФУНКЦІОНУЄ

Ідея створити музей лісу на Закарпатті при Вучківському лісництві належить директору ДП «Міжгірське ЛГ» Івану Барні та головному лісничому підприємства Петру Бойку.

Якщо з приміщенням під нього у двоповерховій споруді контори практично не було проблеми, бо одна з просторих кімнат майже пустувала, то певні труднощі виникли з пошуком експонатів. Практично весь колектив підключився до збору предметів, яких на сьогодні вже є понад сотня. Зокрема – інструменти, що колись слугували для проведення таксації, застосовувалися в лісокультурному виробництві, засвідчують мисливство тощо. Унікальною вважається австрійська мірна вилка для деревини, яка датується ще початком минулого століття. Є кутки-розділи, присвячені народним промислам, що демонструють побут лісової охорони за старожитності; шкільному лісництву, створеному одним із перших в краї півстоліття тому. Окремий приурочений пам’яті заслуженого лісівника України Й. Лою, котрий багато років успішно очолював місцеве лісництво. За Другої світової війни Йосип Дмитрович був відважним танкістом. Без вагань погодилася передати бойові і трудові нагороди батька його дочка-педагог Ганна Юрик. Варто відзначити чималі зусилля в оформленні музею теперішнього лісничого Вучківського лісництва Андрія Романишина, його помічника Олега Юрика.

Звісно, першими відвідувачами закладу стали члени шкільного лісництва. Вони будуть і гідами під час екскурсій.



2019-06-09
переглядів: 1649
джерело: Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(3):

2019-06-10 Хе їх хах ххххххх
Покладіть памятник перед держлісгоспу директору Барні Івану велику статую оби мали Голуби де срати,

2019-06-09 файно
з лісів осталися лише пні то музеї за всі музеї

2019-06-09 ярема і в
а що більш красивіший музей зробити було неможливо а то зробили акесь посміховище за той вкрадений ліс Барною І Ю можна було зробити краще, віддайте те посміховище на бохманець нехай циганчати дивляться і не смішіть людей

свіжі новини:
(вучкове)

свіжі коментарі:
(вучкове)

всі коментарі

найбільше читають:
(вучкове)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.