Русскій корабль - іді нах*й !

Співробітництво з краєм Височіна


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село сойми


Співробітництво з краєм Височіна

Вже майже сім років поспіль Закарпаття активно співпрацює з чеським краєм Височіна, який у соціальну сферу області вже інвестував майже 39500000 чеських крон. Завдяки цьому вдалося втілити в життя ряд найрізноманітніших культурно-освітніх та інвестиційних проектів.

За рішенням чеських партнерів програма співпраці у цьому напрямі буде продовжена і в 2015 році. З метою визначення спільних заходів та об’єктів співробітництва на поточний рік 12-13 січня до Закарпаття з робочим візитом прибула делегація на чолі з головою уряду краю Височіна, головою благодійного фонду “ViZa”, членом Постійної конференції Зденеком Кадлецом. У складі делегації також були: Катерина Свободова – начальник канцелярії гетьмана краю; координаторка співпраці краю Височіна і Закарпатської області; Йозеф Недвед – член Постійної конференції, член благодійного фонду «ViZa»; Василь Самандрула – член благодійного фонду «ViZa».

13 січня 2015 року чеська делегація відвідала з робочим візитом і Міжгірщину, зокрема с. Сойми, де й відбулася зустріч із головою районної ради Іваном Яремою та сільським головою Василем Галайом. У результаті зустрічі було обговорено ряд альтернативних проектів. Серед них — другий корпус місцевої школи. Сільський голова Соймів Василь Галай та директор освітнього закладу Іван Бобонич розповіли, що будівля, де наразі розміщений другий корпус Соймівської ЗОШ І-ІІ ст., вже давно потребує капітального ремонту, адже вона була споруджена ще чехами приблизно у 30-х роках ХІХ ст., коли Закарпаття перебувало у складі Чехословаччини. Можливо, саме через цей історичний факт освітній заклад і привернув увагу чеських інвесторів. На даний час тут навчаються учні 1-4 класів, а також відкрита група з короткотривалим перебуванням дітей п’ятирічного віку.

Минулого тижня оглянути аварійний об’єкт і прийняти відповідні рішення щодо проведення в ньому капітального ремонту приїхали голова районної ради Іван Ярема, в. о. голови райдержадміністрації Василь Маркович, начальник відділу освіти РДА Іван Субота, а також Василь Шарга, в. о. директора будівельної організації “Арка і К”, працівники якої за фінансової підтримки чеських партнерів і будуть проводити відповідні ремонтні роботи. Міцні елементи конструкції будівлі, які добре збереглися до нашого часу, свідчать про високу якість побудови в той час.

Керівники району окреслили низку першочергових завдань, які потребують негайного вирішення. Зокрема, голова райради Іван Ярема запропонував у стислі строки розробити кошторисну документацію, яка б включала в себе перекриття даху (адже будівля покрита етерником), заміну вікон і дверей, електропроводки, проведення опалення та обладнання санвузла, і найближчим часом приступити до проведення робіт. Одне слово, зробити все можливе для того, щоб створити якнайкращі умови для навчання і виховання юного покоління соймівчан.

Слід відзначити, що представники Чеської Республіки, зокрема благодійного фонду “ViZa” вже неодноразово співпрацювали з Міжгірським районом. У минулі роки було проведено реконструкцію та капітальний ремон Колочава-Брадолецької та Колочавської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, замінено вікна та двері у ФАПах району та ін..

Надіємось, що й новий проект буде якнайшвидше втілено в життя.


Співробітництво з краєм Височіна


2015-01-23
переглядів: 2899
джерело: Віталія Вайдич.

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(4):

2015-01-23 іван Катин
я вже купив Яремі другий диплом свинопаса Завидівського .

2015-01-23 Ванька бігунець
Звик ярема на шару си жити. А бюджет районний прийняли хужий за останні двадцятьт років. Самі нк валовшні зворяники. Ярема із свойим фізкультурним дипломом вівці пасти.

2015-01-23 громадо
скиньмеся голубим балогівцям на рукавиці

2015-01-23 ммм
Всі дебіли зібралися, і вівчаря з Негрівця запрооили

свіжі новини:
(сойми)

свіжі коментарі:
(сойми)

всі коментарі

найбільше читають:
(сойми)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.