Русскій корабль - іді нах*й !

Курорт у Боржаві: у Зеленського продовжують обговорювати будівництво, попри кримінальну справу – «Схеми»


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село пилипець


Курорт у Боржаві: у Зеленського продовжують обговорювати будівництво, попри кримінальну справу – «Схеми»

Офіс президента продовжує обговорювати будівництво гірськолижного курорту «Боржава» на Закарпатті, попри те, що землі, на яких планують його звести, арештовані в рамках кримінального провадження НАБУ, а офіційного інвестора майбутнього курорту австрійця Гернота Ляйтнера перевіряють детективи «на причетність до кримінальних правопорушень». Також за ним можуть стояти інтереси впливових політиків із ОПЗЖ Юлії та Сергія Льовочкіних і колишнього голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва – про що повідомляла програма «Схеми».
Під час однієї з сесій форуму «Україна 30», організованого за ініціативи президента Володимира Зеленського, в лютому цього року австрієць Гернот Ляйтнер, який є офіційним інвестором курорту на Закарпатті, публічно представив проєкт.

Зокрема, він заявив: «Зараз ми на високій стадії готовності. Також, враховуючи пріоритет щодо особливої уваги до Карпат, який встановив український президент, ми дещо підвищимо швидкість інвестування».

Юридичний консультант Юрій Чижмарь, з яким австрійський інвестор працює в Україні, повідомив про об’єм інвестицій: «Зараз вже інвестором проінвестовано близько 25 мільйонів євро. І перший етап його реалізації планується приблизно 250-300 мільйонів євро. Це однозначно дуже велика амбітна історія і велика інвестиція для туризму в Україні. І, зрозуміло, без співпраці держави та інвестора дуже важко просуватися».

Водночас під час заходу не згадали про проблемні моменти та кримінальний шлейф в історії згаданого проєкту курорту у Боржаві, йдеться у розслідуванні.

Землі на Закарпатті, якими Гернот Ляйтнер володіє через компанію Carpathian Mountain Resort, частково арештовані в рамках кримінальної справи НАБУ щодо ймовірного розкрадання бюджетних коштів Держінвестпроекту.

До 2019 року землями на Закарпатті володіла інша фірма того ж австрійця Ляйтнера – Teleferic Holdings, через яку, за даними офіційного слідства, були виведені кошти з держбюджету, призначені для втілення «Олімпійської надії». Цей проєкт мав бути реалізований за президентства Віктора Януковича, а відповідальним за це на чолі Держінвестпроекту був Владислав Каськів.

Як повідомили журналістам у пресслужбі НАБУ, детективи вивчають причетність самого австрійського інвестора курорту «Боржава» до розкрадання грошей разом із Каськівим.

Окремо вони направили звернення до Офісу президента, в якому попередили, що реалізація цього проєкту може сприяти подальшій легалізації та відмиванню коштів.

«НАБУ поінформувало про факти бекграунду іноземної компанії, іноземного інвестора та про статус земель, на яких планується будівництво гірськолижного курорту Офіс президента, надіславши відповідного листа ще 5 лютого цього року. Сподіваємося, що ці пропозиції будуть розглянуті і враховані під час реалізації цього проєкту», – повідомила речниця бюро Світлана Оліфіра.

Журналісти звернулись до ОП із питаннями, чи вважають вони прийнятним домовлятись про будівництво курорту на землях, заволодіння якими є предметом розслідування у кримінальному провадженні, і вести перемовини з особами, які опинились в полі зору правоохоронців та за якими можуть стояти інтереси політиків з ОПЗЖ – зокрема, Владислава Каськіва та родини Льовочкіних. Поцікавились «Схеми» також і тим, якою буде реакція на лист від бюро. На запит від 1 березня в Офісі президента на момент публікації так і не відповіли.

Із цими ж запитаннями журналісти звернулись до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. На що він відповів: «Ідея цього курорту не є новою. Я особисто зустрічався з ініціатором розвитку цього курорту –це австрійський підприємець. Він вже 9 років в Україні. Там дійсно на території самого населеного пункту є куплені в приватну власність земельні ділянки різними юридичними, фізичними особами – різними. Їх купівля відбувалася протягом попередніх 10-15 років. Там, де є застереження до закупівлі, правоохоронні органи займаються. Я, чесно кажучи, не розбирався в кримінальних справах».

Журналісти проєкту «Схеми» також отримали доступ до листування Каськіва, а також особистих помічників та довірених осіб народних депутатів від ОПЗЖ Сергія та Юлії Льовочкіних. Електронні листи, які охоплюють період з 2014 по 2016 роки, з-поміж іншого свідчать про те, що Юлія Льовочкіна була причетна до управління рахунками згаданої австрійської компанії Teleferic Holdings, яка була оформлена на Гернота Ляйтнера.

Проєкт «Олімпійська надія» так і не був реалізований, зокрема через те, що гроші, призначені на проєкт, були виведені в офшори – що є предметом розслідування НАБУ щодо розкрадання та легалізації коштів. Серед підозрюваних у справі – рідний та двоюрідний брати Владислава Каськіва, який у 2010–2014 роках очолював Держінвестпроект і був відповідальним за реалізацію «Олімпійської надії». Сам Каськів раніше заявляв про необґрунтованість підозри антикорупційних органів.

Офіс президента Володимира Зеленського відновив цей проєкт, і Андрій Єрмак у липні 2020 року прозвітував про перші успішні перемовини з австрійським інвестором Гернотом Ляйтнером, який презентував на Банковій проєкт гірськолижного курорту в Боржаві.

«Схеми» також з’ясували, що екскерівник Держінвестпроекту Владислав Каськів причетний до будівництва нового курорту «Боржава» у Карпатах.

Гернот Ляйтнер, Владислав Каськів та родина Льовочкіних залишили без відповіді нові запити журналістів. Раніше на уточнення «Схем», чи вважає австрієць прийнятним вести перемовини і домовлятись про будівництво курорту на землях, незаконне заволодіння якими є предметом розслідування у кримінальному провадженні, Ляйтнер відповів: «Я був дуже здивований арештом активів, оскільки це приватна інвестиція і не пов’язана з відмиванням грошей. Ми належним чином приймемо ці, очевидно, політично вмотивовані звинувачення і доведемо, що це перший проєкт гірськолижного курорту в Україні, який розробляється належним чином».

Він також підтверджував, що Владислав Каськів став радником Carpathian Mountain Resort: «Я запросив Владислава Каськіва стати радником проєкту на професійній основі. Ми мали успішний досвід роботи з ним та його командою, коли працювали для українського уряду над розробкою зимових Олімпійських ігор 2022 року. Вони чудово впоралися», – повідомив Гернот Ляйтнер.

У свою чергу Каськів раніше також підтверджував, що «час від часу» спілкується з австрійським інвестором.



2021-03-19
переглядів: 3613
джерело: Радіосвобода.org

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(35):

2021-06-28 До потока
Та сильно молодь побив?

2021-06-28 Потік
Людоньки,ще такого позора влада Пилипчанська не мала.Тот випирь Могорита що старостов в селі Річка побив молодих хлопців в місті з тющанським,а коли самі получили в гачок то побігла в поліцію.Мати випря,Могорита тепер Бігарь і каже що вміх посадить,або на платят доляри,бо в них тепер влада і вона принцеса.

2021-04-29 Баунті
У нас в гарно,чудово, що ще треба? Ми задоволені всім ,нас все влаштовує,ви теж будете мати все, що забажаєте .Ми живемо і вам даємо жити.

2021-04-26 Балу
Краще мати маленький свій та спереду,чим чужий великий ззаду. Ду май те.

2021-04-25 Шаркан
Люди не робіть зло,воно повертається,робіть добро , воно не вертається.Ду май те.

2021-04-24 Пуца
Докі Босс заробляє в чехах бакси , Пиринців блихун клюконосий боксує (ПУЦКАРЦІ) вонячу трубу.

2021-04-24 Техпрацівники
Щуре брехливий де наша заборгованість

2021-04-23 Ізки
Та що там Едік, три хоть лиш но вулиці бігать, а Пилипецькій отг такі при посаді заступника,призначив якусь малфу дав зарплату 32 тис. За наші податки, а талпа талпов, лиш брехні збирати, про соціальний захист зеленого поняття немає.

2021-04-22 До поліції
Чому того голубого Едіка невідправите у Дурдом нехай проліеуеся

2021-04-22 Пилипець
Такої бандитмької влади Отг ніхто не очікував.Тепер все їхнє гівно вилізло наружу.Людей скорочують,а собі зарплати по сорок тисяч.Вот вам громадо і покращення,лише чи довго будуть люди терпіти.Майже треба їх буде виносити на вилах.

2021-04-22 Вчителі с.Тюшка
Комісія незаконна, рішення фальшиві, як може голова комісії без знань, освіти і досвіду атестувати вчителів, що цілий вік пропрацювали, життя віддали дітям, а з них сміха роблять. Чекайте перевірку

2021-04-22 Правда народу
Про яку освіту голови атестаційної комісії для вчителів ви пишете.тепер це нікому не потрібно. У Міжгірському собезі начальник по соціальним допомогам взагалі з культпросвєт училищом, а людей з вищими освітами вигнала марковичка на біржу, сама тупа як бота парнокопитна.

2021-04-22 Від вчителів
Та ти дійсно хлопче дурний , культурусь порозганяв начальникась залишив то нічого що вона твоїій мачусі своячка ти думай про гроші.

2021-04-21 До вчителів
Чи правильно те, що голова атестаційної комісії Пилипецької громади немає педагогічної освіти,ба жодного дня не працювала в школі та і на керівній роботі???

2021-04-17 ФУУУУУУУУУУУ!
Подивіться яка єліти представлена про переймання досвіду по переробці побутових відходів на Вінниччині,це сирьозні пацани руки в карманах як в шибеників настоящі вишибали там всі по стойці струнко стояли , вот ето да.

2021-04-17 ббббб
Що так ЛЮДА-ЛЮДА боїшся що лишишся без роботи , ти за свій карман переживаєш не за щось інше , нічого ви неробите це всьо для показухи що ти викладаєш не той час що був , що про те може твій староста - діловод повісти ти йому зроби куток у 24 ці тоді буде розмова , бібліотеку для дітей зробити в школі там є кому давати дітям книжки якщо вони хочуть щось прочитати от і все , ти піди торгувати непропадеш непереживай.

2021-04-15 ---------
Ти хлопче чого порушуєш законодавство про працю ,ти такий точно як твій батько брехливий хлоп , ти багато чого обіцяв неробиш те що говориш , єден срок може продержишся а там буде видно ,Петканич май небрехач як ти тот чоловяга свою обіцянку виконує , лем біда що ви оба циганської масти.

2021-04-12 Ага
Бачите як хлопці втілюють в життя виборчу програму,квас гуде поповній а ви говорили що тото не ЩЬЮРЬІВ ставленик ага іще і яккий,буде робити що ВАСЬКА скаже,хлопці думають за громаду як покращити дороги садочки щоб працювала культура ,тай взагалі про добробут громсади бо цеж їх виборча програма.

2021-04-06 Ага
Попередники вам виноваті бо залишили після себе, справні мережі освітлення, облаштовані футбольне і волейбольне поля, налагоджену систему очистки населеного пункту, туристичні маршрути, зокрема шлях гуні, ряд проектів і найважливіше садочок обладнаний всім необхідним. А що теперішнім заважає працювати, скільки коштів спрямовано на Річку в цьому році? Час покаже...

2021-04-06 Х.
До сраки питомник. Туй половину раком нагнули, та вони соплі жуют. Тоті шо накралися та набиралися і в тот не дуют,ходят та вишкіряются, 10 років сиділи та крали ги не всебе. Чорт не бере їх. Ялинки садят. Може на новый тимитів. Може там їх і загребут. Бо може подавлятся людським.

2021-04-06 До Річки
В області границі поприватизовували попередники,а що там питомник?

2021-04-05 Про ці СХЕМИ
потрібно повідомити РНБО.Піде Танюха разом з митниками...

2021-04-05 У Прокуратуру
У Тер центрі, у Рябець Тані беруть на обслуговування людей що мають дітей, далі робітників змушують із зарплати оплачувати у касу по 200 гривень за послуги з однієї особи, куди ідуть гроші. У Бухгалтерії є ліві накладні, на зарплату, на гуманітарку, продукти

2021-04-05 УРАААА!
Таньюха ТЕР розпалося хтотя буде обрабляти,хіба тот подзьомний з тим лохом думалась що будеш вічно,нажиласься доста на людях оно тобі мусить вийти боком всьо треба чекати ни одна чилядина тобі залаяла.

2021-04-04 Вася
От тепер начався настоящий дерибан,продалися по 1000,тепер з потрохами продадут.

2021-04-04 Річка
Цікаво!Що за мудрець умудрився приватизувати питомник на вїзді в Річку.

2021-04-04 Коцури
Слідкуемо на новою Річанською владою,доста підтиратися попередниками.Думаю скоро Річане винесуть вас на вилах.Ще не робилисьте а вже скорочуете людей,і починаете красти.

2021-03-27 Вибориць
Не переводіть стрілки, базар про сміття, щодо зимиль, ми добре знаємо, хто начав скуповувати сертифікати. А мусора вивозити прийдеться. Уму непостіжімо кого ми обрали. Тиждень на вивезення, інакше екологія і народний контроль будуть в селі. І не вздумайте забрати корзини котрі ми підприємці купили

2021-03-27 Воха
А ви злодійська шайка бігарь больбан,кулько землі розтарабанили. Там вам місто де ваш дружок гайдур з яким крутили чорні делішкі.бумеранг не за горами.

2021-03-26 Річка
Пацани возміт себе в руки , щось робіть для громади не лим для свого кармана бо майже гряде нехороший час для вас якщо так буде й надалі , прийдеся майже вам тікати як Януковичу.

2021-03-26 Річка
За квартал закакали Річку в прямому сенсі слова, корзини переповнені і перетворилися в стихійні сміттєзвалища, вивозити нікому. Зате зарплати ого-го, за наші податки. А староста заявив, що збере корзини, щоб не було куди кидати, геніальне рішення. Якщо він цього зробить вочевидь прийдеться йому вивозити відходи від адмінбудинку, люди навчені викидувати в корзини, а його завдання забезпечити вчасне вивезення.

2021-03-26 Річка
Защо тоти прозвітують що викладаються в інтернет,у тих пацанів ніякого досвіду житейського немає навчилися хащу рубати там много розуму нетреба,невже неможнабуло обєднати освіту та культуру яка в тих людей велика робота,що тота культура робить або бібліотека хто зараз читає книжки,ви прослідкуйте скільки людей цікавиться бібліотекою а зарплати пристижні от вам і економія.

2021-03-25 Річка
Пропонуємо голові і старостам громад прозвітуватися за 100 днів роботи на посадах, особливо про створення робочих місць, соціальний захист населення і вивезення твердих побутових відходів!!!

2021-03-19 Халіфат
У нас у громаді є свій Каськів,Пиринець зі своїм сином який тепер буде втілювати давню мрію, побудувати у шипоті готел що хлопці і розпочали з шаленими темпами а ми їм посприяли обаравши хлопа розпоряджатися землями от і маємо.

2021-03-19 Молодці
Хлопці працюють,ми сприяймо тому будеме мати (Буковель)зажиєме як Австрійці.

свіжі новини:
(пилипець)

свіжі коментарі:
(пилипець)

всі коментарі

найбільше читають:
(пилипець)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.