Русскій корабль - іді нах*й !

Голова Закарпатської ОДА різко виступив проти вітряків на Боржаві


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село пилипець


Голова Закарпатської ОДА різко виступив проти вітряків на Боржаві

Олексій Петров заявив, що готовий відстоювати заборону будівництва ВЕС у суді

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров не згоден з планами будівництва вітроенергетичної станції (ВЕС) на полонині Боржава і заявив, що готовий відстоювати свою позицію в суді.

«Моя позиція чітка: я – проти. По-перше, не бачу там дохідної частини для територіальної громади, по-друге – це зменшення туристичного потенціалу і для гірськолижного курорту, і для таких видів дозвілля, як літній відпочинок в горах, “зелений” туризм, канатна дорога, гірські байкери, дельтапланеристи», – сказав він в інтерв’ю газеті «Голос України», повідомила в понеділок, 23 листопада, агенція «Інтерфакс-Україна».

При цьому Петров заявив, що відмовляється підтримувати в суді висновок з оцінки впливу на довкілля, який Закарпатська ОДА видала до того, як він очолив адміністрацію (Петров є головою ОДА з 22 квітня 2020 року).

«Ми з прокуратурою проговорили можливість в подальшому подати цивільний позов про незаконність видачі розпоряджень Свалявської і Воловецької райдержадміністрацій на докладний план території. Прокурори ним займаються. Тобто у нас є “дорожня карта”, в рамках якої рухаємося», – резюмував він.

Як повідомлялося раніше, 3 листопада Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова під головуванням судді Віктора Святецького задовольнив апеляційні скарги фірми-забудовника «Атлас Воловець Енерджі», Воловецької селищної та Тибавської сільської ради і скасував рішення Закарпатського окружного адмінсуду, таким чином відновивши дію екологічного висновку щодо оцінки впливу на довкілля, який департамент екології Закарпатської ОДА видав 7 березня 2019 року. Він передбачає будівництво ВЕС на полонині Боржава.

Активісти руху SAVE Borzhava заявили, що неодмінно подадуть касацію до Верховного суду на це рішення.

Крім того, активісти звернули увагу, що Восьмий апеляційний адмінсуд у вересні скасував дозвіл на будівництво першої черги ВЕС, в результаті чого інвестор не має в своєму розпорядженні документів для початку будівництва.

За інформацією активістів, питання будівництва ВЕС на Боржаві розглядатиме Постійний комітет Бернської конвенції, засідання якого планується з 30 листопада по 4 грудня. На засіданні комітету буде розглянуто питання про призначення незалежної експертизи оцінки впливу проекту на довкілля. А це, за їхніми словами, означає, що мінімум рік ніхто нічого будувати не буде.

ТОВ «Атлас Воловець Енерджі» зареєстровано 10 січня 2017 року з адресою у Воловці Закарпатської області. Основний вид його діяльності – будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій. Кінцевими бенефіціарами є громадяни Туреччини. Статутний капітал компанії становить 1,3 млн грн.

В 2017 році компанія почала збір всіх необхідних документів для будівництва на найдовшій полонині Закарпаття – Боржава – ВЕС потужністю 120 МВт. В цілому планувалося встановити 34 вітряки по 150 м кожен. Будівництво повинно було початися в червні 2019 року.



2020-11-24
переглядів: 1109
джерело: Закарпаття онлайн

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(1):

2020-11-24 Міжгірець
Шановний Олексію Петрове. Слова подяки (коментар) Вам за цю допомогу від міжгірців оператор чомусь не висвічує на сайті?

свіжі новини:
(пилипець)

свіжі коментарі:
(пилипець)

всі коментарі

найбільше читають:
(пилипець)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.