Русскій корабль - іді нах*й !

У Пилипці триває війна за Храм Божий


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село пилипець


У Пилипці триває війна за Храм Божий

Нещодавно “Трибуна” повідомляла, що церковна громада УПЦ МП Свято-Рождества Богородиці села Пилипець 09 серпня 2015 року , на загальних парафіяльних зборах прийняла рішення про перехід до складу Української Православної Церкви Київського Патріархату. Це перша парафія на Міжгірщині , яка виявила бажання покинути Хустську єпархію УПЦ Московського Патріархату та влитися до складу Закарпатської єпархії УПЦ КП.

До редакції видання звернулися вірники УПЦ МП села Пилипець, які продемонстрували підписи 168 прихожан, які не згодні з цим рішенням, а також виклали свою версію події, що сталася.

В селі Пилипець Міжгірського району 23 серпня 2015 року представники КП на чолі з правлячим Архієреєм прийшли в Православний храм УПЦ с. Пилипець, заявивши, що громада одноголосно перейшла під їхню юрисдикцію.

Через тиждень прихожани Православного храму сказали , що вони за це не підписувалися.

З Хустської Єпархії прийшли представники для обговорення ситуації. Люди заявляють, що їх обманула церковна «Двадцятка» (парафіяльна рада) на чолі з Михайлом Кісом. Громада УПЦ зібрали підписи (168 і це ще не всі підписалися) зі зверненням до Митрополита Марка Хустського і Виноградівського, що вони залишаються вірними УПЦ.

27 вересня 2015 року священики УПЦ Хустської єпархії прибули в село Пилипець на запрошення людей. Священство, зайшовши в храм, готувались до зборів парафіян. Церковні куратори почали виганяти священиків, беручи їх за одяг і витягуючи силоміць на подвір’я. Погрожували міліцією і СБУ, які, за їх словами, на їхній стороні. На це священики сказали, щоб викликали. Міліція, приїхавши, попросила всіх без винятку вийти, і всі вийшли на подвір’я храму і чекали зібрання людей. Тим часом священик КП зайшов у храм і почав Богослужіння (ніби для нього закону не існує). А тим часом голова «Двадцятки» (парафіяльної ради) Кіс об’їжджав село на автомобілі і звозив своїх однодумців. Вже потім стало відомо,що тим, хто його не підтримував і не їхав з ним, погрожував побиттям, якщо прийдуть на збори підтримати УПЦ. Тому сталася така ситуація: прихильників КП було чоловік 30, а за повернення в лоно УПЦ -15 і це з більше 300 дворів (це приблизно 600-700 дорослих осіб).

Міліція зафіксувала звернення людей стосовно обману і пообіцяла розібратися. Молодики, що були там присутні погрожували священикам УПЦ за те, що прийшли на збори.

Люди розповіли міліції, що зборів про перехід громади до КП не було, а підписи збирали, мотивуючи своє дійство тим «щоб не платити в Москву, а в Київ» – говорили одним та «щоб поміняли священика» – іншим, за що люди охоче підписувалися. Таких підписів назбирали більше ста, а саме – 137. Але людей обманули.

По селу йде розмова, що куратори, яким люди довірили управління храмом, продали його за великі гроші та земельні ділянки, які знаходяться у курортній зоні, а зараз їм треба втримати його або повертати, що взяли.

Зміни до Статуту були зроблені на протязі тижня (4-5 днів), що свідчить про зацікавлення влади у цьому конфлікті, адже всім іншим реєстрація проводиться не менше місяця.

КП заявляє, що було кроваве захоплення, що не є правдою.

Українська Православна Церква разом з парафіянами буде звертатися до правоохоронних органів та державної влади, щоб розібралися у цьому конфлікті. Тому, що закон однаковий для всіх.


У Пилипці триває війна за Храм Божий

У Пилипці триває війна за Храм Божий

У Пилипці триває війна за Храм Божий

У Пилипці триває війна за Храм Божий

У Пилипці триває війна за Храм Божий


2015-09-29
переглядів: 5145
джерело: http://www.trubyna.org.ua

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(28):

2015-12-23 Правда !!!-!!!!
ПРАВИЛЬНО ПО ДІЛАМ СУДИТИ БУДУТЬ НАС !!!РОСІЯ ІМПЕРІЯ ЯКА РАНО ЧИ ПІЗНО РОЗВАЛИТЬСЯ НА 4 ЧАСТИНИ,НАРОД ТАМ ЧУДОВИЙ,А ВИНУВАТІ КРИМЛІВСЬКІ КРИСИ (ЩУРІ)...ЦЕ КІНЕЦЬ КРИМЛІВСЬКІ СТІНІ ...БУДЕ НОВА РОСІЯ,ДЕ НЕ БУДЕ ДЕКТАТОРА !!!-!!!!!

2015-12-23 ??1
По ділам нашим судити будут нас,а не по патріархатах. Росія імперія зла з паспортами з 666,так що МП мовчить а тихенько підтримує ворога,який бреше,краде,убиває.

2015-12-23 ЛЮВОВ
ДЕ КОХАННЯ!! ТАМ АДУ НЕМА !!

2015-12-22 земляу
приклад усім селам йти до аду

2015-10-06 земляк
Слава Україні! Пиличани молодці, приклад усім селам.

2015-10-06 від
чи знаєш ти ким були козаки,і хто перший потрапив до раю...і в тебе суєта дома чекай ще буде май велика.

2015-10-06 лишощо
Молодці пилипчани!!!

2015-10-05 пилипець
просто немає слів.....що робиться!громада вирішила змінити підпорядкування,всі люди хочуть бути православними киівського патріархату...але незнаю ,що загубили чужі батюшки:з рипинного,аж з негрівця прийшов із бандитом,із синивера...і тд....таких священників агресивних я ще ніколи небачив-невиховані..невміють поводитися з людьми...пінилися..кричали..церківникові руки викручували-і це духовенство..про того секретаря вже нехочу й говорити!що більш дипломатичних людей у хуській єпархіі неє, як той секретар?чекайте прийде й до вас ця суєта..бо ви недумаєте про духовне а лише про своі жеби!як себе збагатити..

2015-10-04 нав
Шановний о.Сергій с.Репинне пишете всякі дурниці,ви сьогодні побачили підтримку із своеї сторони ті 4-ро ,що прийшли у вашу підтримку порозумівши ситуацію яка е,а не яку їм навязують із брихнею,пішли до Церкви КП і молилися разом із усіма прихожанами яких у церкві було немало.Брихня набридае,куратори самі невірішували а рішала громада і нешукайте когось винуватим.Слава Ісусу Христу.

2015-10-04 пилипчанин
пилипчанські куратори немают роботи та імилися до церкви

2015-10-03 відповідь пилипцю
правий сектор прийде до тебе скоро постукать в твоє віконце чекай на днях...

2015-10-03 пилипець!
дорогі пилипчани держіться!ви молодці.ЩО ВІДФУДБОЛИЛИ ТЮРЕМЩИКА ЯКИЙ РАЗОМ ІЗ БАТЮШКОВ ІЗ НЕГРІВЦЯ ПРИЙШОВ НАВОДИТИ ПОРЯДКИ....ВИ ВИДИТЕ СКИМ ТОТІ СВЯЩЕНИКИ ХОДЯТЬ?ІЗ ЗЕКАМИ!ТАЙ СИНЕВИРСЬКИЙ БАТЮШКА ЩО ТАМ ЗАГУБИВ?ПРАВИЙ СЕКТОР ТРЕБА НА НИХ....БРЕХАЧІ НЕСЧАСНІ!

2015-10-02 ііі
У ізках є православні канонічні, і буде свій храм

2015-10-02 пилипчанин
Ото у Ізках розумні люди,настоящі християни мають собі одну церкву одну віру МОЛОДЦІ.А пилипчни все як нето,що нетреба неохота називати свїми іменами.Беріть приклад з сусідів-учіться від них.

2015-10-02 124
Бог над нами ане підногами.І хто як ходив збераючи підписи за розкольників знають усі котрі відних відмовились.Так що небреши бо батько брехні диявол і за цю брехню будеш з ним в пеклі.

2015-10-02 василь
В Україні одна православна церква яку визнає весь православний світ це УПЦ (мп), а київський патріархат ніхто не визнає тобто вони свмосвяти . Вони як днр на сході нашої країни самопрголошені і не визнані. Сипаратизм в державі приносить лише лихо, і в церкві сипаратизм нічого доброго не несе. Не вже хтось думая що перехід до кп змінить країнну і зупинить війну, це може зробити Господь Бог і любов до ближнього.

2015-10-02 123
УПЦ МП переживає не за прихожан своїх, що не будуть мати де молитися.А за своє становище, за свою власть у нашій церкві, і взагалі за становище своє на Міжгірщині. Бо вони бачать що люди рішучі, і в інших селах так само будуть робити.А в Пилипці все робилося законно, ніхто нічого не захоплював. Єдине захоплення було 27 вересня, коли церківник відкривав Церкву, а йому священники від Хустської єпархії покрутили руки і вирвали ключі. При чому з тими священниками був чоловік, який дуже провокаційно себе поводив, і в нього по чуткам є 2 судимості. А на вулиці в машинах, сиділи хлопці із чужого і відносно далекого нам села. Яких прикликали ті священники. Я особисто впізнав хто і звідки. А Церква як була православною, так нею і залишилася. Тільки підпорядковуєся КП а не МП. А ті священники від Хустської єпархії замість того щоб бігати по селах та людей збурювати, краще би помолилися за загиблих солдатів. Може би тоді люди і не хотіли переходити до КП.

2015-10-01 ава
представте люди добрі ,як ходив о.БОБОНИЧ із о.СОРОКАНИНЦЬОМ МП.вони говорили, що їх вигнали із церкви ,щоб вони неслужили.А 21.09.15 коли о.Сороканинець прийшов до брами Церкви і натігався із надійов того, що прийшли його прибічники ,а виявилося,що нікого не було.Вийшов сам Владика КП і запропонував Сороканинцю служити разом із ними,а він нічого на те несказав сів в машину і поїхав.А причина в тому,що сам о.Сороканинець коли підняли питання із ініціативи церковної громади щодо переходу до КП він був згідний бути разом із громадою-то його слова.А тепер Хуська епархія робить когось крайнім.

2015-10-01 Людина з пилипця
Люди добрі та ви подивіт на ті списки,там пилипчан дуже мало, ті московські батюшки поназбірували людей з Ізків,та нижнього студеного, хустська та мукачівська єпархії московського патріархату то окупаційна церква!

2015-10-01 ііі
Кепешників невизнає правосланий світ.вони секта яка створена на брехні , а батько брехні диявол. То хто має розум нехай зробить висновок.

2015-09-30 міжгірець
ТІЛЬКИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ,І БІЛЬШ НІЯКОГО

2015-09-30 істина
невдалось католикам перевести православних у унію на початку 90 придумали з запроданцями кепешників 92 й те неполучалось тепер зробимли війну і посіяли ворожнечу між братами.якщо хтось має вуха нехай чує,хтось має очі нехай бачить.говорив Христос

2015-09-30 о.Василь (Гітлер)
Землячко,ми неє православні греко-католики,бо греки ніколи небули католиками.А ми є уніати,бо щитаєме папу римського главов нашої церкви,а не Іісуса Христа як православні.Ми є папішами-схизматиками.

2015-09-30 Слава Україні
Люди схаменіться.Побійтесь Бога.Навіщо ви підписуєтесь то тут то там.Ви ж УКраїнці то залишайтесь ними.Невже Вам приємно коли у вас веде Службу Божу священник з перегаром,або пяний? Скільки Ви будете Москву годувати.Московський Патріархат щороку перераховує Москві гроші.,а наш цвіт нації вони вбивають на сход!!!НА УКРАЇНІ МАЄ БУТИ УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ а не МОСКОВСЬКОГО

2015-09-30 землячка
ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ.Я також виходка з нашої Міжгірщини,народилася в ті роки коли хрестили кривославні "комуністи", але завжди памятаю, що ми є предками сильної віри православної греко-католицької.То схаменіться, подивіться на Ваш хрест на церкві-де вам московська православія,на Вашій новій церкві такий хрест який на старій,то схаменіться.Московський патріарх прийшов разом з сталіним,з війною,з комуністами.

2015-09-30 пилипчанин
чого ви всюди пишете що ви Украінська православна церква на кілько відомо іі лише тепер хотять зробити Украінською

2015-09-30 !!!-!!!!!
Взгляни на Мир глазами Бога.Он видит Мир не так,как ТЫ .Ты говоришь:могу не много.А он в ответе: Все можешь ТЫ !!!-!!!!!

2015-09-30 про
відверта брехня,Ви Бога небоїтеся.

свіжі новини:
(пилипець)

свіжі коментарі:
(пилипець)

всі коментарі

найбільше читають:
(пилипець)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.