Русскій корабль - іді нах*й !

На міжгірському вокзалі поліція штрафує громадян за маски.


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

селище міжгір'я


На міжгірському вокзалі поліція штрафує громадян за маски.

З 21 листопада 2020 року в Україні діє закон про обов’язкове носіння масок в громадських місцях (штраф 170-255 грн.). Тоді керівник Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що поліцейські першочергово діятимуть на профілактику, тобто спершу зроблять зауваження, і лише у випадку відмови будуть документувати правопорушеня.

Але на міжгірському вокзалі поліцейські діють по-своєму. А як, я зараз розкажу.
Був я у вівторок 23 березня в Міжгір’ї. Шукаючи майстерню по ремонту телефонів, зайшов на вокзал. Майстерня закрита, все закрито, карантин, автобуси не їздять, нікого немає. Тут несподівано підходить до мене поліцейський і питає:"Де ваша маска?" Відповідаю ,що маю її, виймаю з кишені, одягаю і хочу йти далі. Та ба...Профілактикою не обійдуся, бо мені кажуть, що позаяк я був без маски, мені мають виписати штраф. І просять йти за собою. Виходимо на вулицю, там стоїть патрульна машина, в ній сидить ще один поліцейський-водій, двигун не заглушений. Просять сідати в машину. Чемно відмовляюся. Просять паспорт. Віддаю. Взяли. Пішов поліцейський у машину і з колегою стали писати свої папери. Довго пишуть, я чекаю. Вже пошкодував, що дав паспорт. Грішним ділом думаю: "Зараз поїдуть, то треба буде ще довго за паспортом ходити. От халепа!" Двигун так і не глушать, він тихо робить, машина нова. Написали, виходить один і каже мені підписати, це штраф 170 гривень, мінімальний, вже менше не можемо. Читаю , що постанова про адмінпорушення складена на мене по статті 44-3, частина 2. Документ серйозний, всі рядочки заповнені, і навіть у тому, де я як правопорушник маю поставити дату і розписатися про отримання (саме з часу отримання постанова набирає законної сили) вже за мене поставили цифри 23.03.2021- сьогоднішню дату. Відмовляюсь пілписувати, пропоную їм надіслати мені поштою, адресу мають, з паспорта переписали. Хочу йти, не пускають. Переконують мене, що мені вигідніше підписатись і забрати дану постанову, бо інакше вони змушені оформляти протокол для суду, а це ще плюс 420 гравень. Я вибираю протокол. Знову поліцейський сідає в машину, шофер так і не виходив з неї, двигун не вимикають, мене уже не запрошують сідати в машину.
Складають протокол, ознайомлююсь, ставлю відмітку, що не згідний з порушенням, підписуюсь. Поліцейські дають мені копію і миттєво зникають з території вокзалу, благо двигун був включений.

Що тепер робити?

На сьогодні в Україні є різні способи оскаржувати штрафи за неносіння масок в судах. Недавно в Житомирі суд виніс рішення закрити провадження по справі про маску як таке що порушує Конституцію України. Цитата з постанови житомирського cуду
(https://reyestr.court.gov.ua/Review/94649987# ):

“суд зазначає, що згідно зі статтею 64 Конституції України конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України; в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень; не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29. 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 Конституції України.

У моєму випадку я думаю що справа не дійде до суду, тому що:

1) У постанові яку поліцейські на мене оформили а не вручили копію, має місце запис що я її отримав 23.03.2021 року. Запис зроблений не мною, а поліцейським. А це підробка документів. Поліцейський деякий час буде з нею ходити і консультуватися з колегами як йому діяти. Досвідчені колеги порадять “сожрать” щоб ніхто не побачив, якщо хочеш залишитись працювати в поліції, що він, звісно, і зробить.

2) У протоколі зазначається, що я вчинив правопорушення, передбачене частиною 2 ст. 44-3 КупАП, розгляд справи відбудеться у Міжгірському суді. А суд не може розглядати подібні справи і просто не прийме її до свого провадження. Справи за ч.2 ст.44-3 розглядаються поліцією, а справи за ч.1 ст. 44-3 судами. Такий закон. Тому і протокол поліцейському прийдеться "сожрать”.

Жителям Міжгірщини, особливо сільським громадянам рекомендую в період карантину не заходити в приміщення автовокзалу, бо там можете бути оштрафовані за неносіння, або не правильне носіння маски. А якщо уже попались, то не показуйте документи, не підписуйтесь ніде, бо потім штрафу не уникнути. Взагалі краще не ходити одному, не носити з собою паспорт в цей теперішній карантинний час.


На міжгірському вокзалі поліція штрафує громадян за маски.


2021-03-25
переглядів: 3316
джерело: Сергій Росада

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(8):

2021-04-04 Друзі
Ми в Україні. А то хуже Гондурас. Тому включайте тєрпілорежим

2021-03-28 щурь василь
підіть і штрафуйте в Пилипці і в Ізках відпочиваючих а не бідних людей по вулиці, туди поліція боїться іти бо начальник поліції із тих власників дань бере уроди

2021-03-28 Ропуха жаба
Жаба не начальник він виконує обовязки начальника так що з часом буде новий керівник отакий нєжданчік

2021-03-28 Сергій Росада
Я сам не знаю. Не представлялись, а я і не цікавився. Думаю цю інформацію і більше про штрафування громадян на автовокзалі міг би нам надати начальник міжгірської поліції пан Жаба.

2021-03-27 Сергію
Чому не пишете імена поліцаїв щоб ми знали героїв.

2021-03-26 Люди
А про що будуть звітовати старости та голова.Хіба кілько людей позвільняли,та кілько собі зарплати нараховали.Они для громади щи нич незробили.Тай нич незроблять,просидять 5 років на ставках сумашедших.

2021-03-25 .
Минта притягати до відповідальності за підробку документів тобто за липовий протокол оби небов такий розумний

2021-03-25 Сергію
Коли тебе запитали за маску, ти мав її надіти і відповісти умене була маска,відіофіксація невелася.

свіжі новини:
(міжгір\'я)

свіжі коментарі:
(міжгір\'я)

всі коментарі

найбільше читають:
(міжгір\'я)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.