Русскій корабль - іді нах*й !

ПРОФТЕХОСВІТА ГЛИБИНКИ – У ЗБІРЦІ


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

селище міжгір'я


ПРОФТЕХОСВІТА ГЛИБИНКИ – У ЗБІРЦІ

Про важливе значення закладів профтехосвіти в підготовці кваліфікованих кадрів на сучасному етапі переконливо мовила ошатна книжка «Ліцей професійний: контекст освіти і виховання», яка щойно побачила світ у видавництві «TIMPANI» (Ужгород) за загальною редакцією академіка АН ВШУ, професора Миколи Зимомрі, та ще й під солідним грифом інституту профтехосвіти Національної академії педагогічних наук України, а також УжНУ, Дрогобицького ПУ ім. І. Франка, Тернопільського НПУ ім. Володимира Гнатюка. (На фото:Василь Маринець (справа) із Іваном Зимомрею під час презентації книжки в профліцеї).

Науковий збірник, що складається з двох розділів – «У світ знань» та «Інтердисциплінарні виміри», – висвітлює появу, становлення та розвиток Міжгірського професійного ліцею, який наступного року відзначатиме славні 55. Нелегким виявився шлях до ювілею. Біля керма верховинської «робітничої академії», матеріально-технічна база якої модернізована за найвищими стандартами, вже три з половиною десятиліття перебуває В. Маринець, удостоєний звання заслуженого працівника освіти України. Й саме завдяки його наполегливим зусиллям та підтримці колег на зорі незалежності нашої держави заклад удалося вберегти від закриття. А тепер він вважається одним із кращих на Закарпатті та продовжує готувати нові генерації кваліфікованих робітничих кадрів. Власне, як пошана до 70-річчя директора й народилася ця книжка. До її випуску охоче долучилися чимало авторитетних і титулованих осіб, в тому числі з-за кордону.

Видання багатозмістовне. Тут є актуальні публікації не лише на тему профтехосвіти, педагогіки, а й ґрунтовні матеріали з літературознавства, мовознавства, краєзнавства, численні архівні світлини…



2020-11-01
переглядів: 845
джерело: Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(0):

свіжі новини:
(міжгір\'я)

свіжі коментарі:
(міжгір\'я)

всі коментарі

найбільше читають:
(міжгір\'я)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.