Русскій корабль - іді нах*й !

"Боляче згадувати": жителі одного із закарпатських сіл і досі "відрізані від світу" через повінь 2020-го


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село лопушне



Масштаби минулорічної червневої повені у селі Лопушне – катастрофічні. Тоді рівень води у річці після сильної зливи піднявся майже на п’ять метрів.

Вода зносила все на своєму шляху – підтопила будинок Марії Бабічин та нанесла на весь її город двометровий шар каміння з деревиною. Разом з сім’єю жінка розчищала його півроку. Таких постраждалих, як Марія, у селі – 16 людей. Від держави вони отримали по 20 тис. грн компенсації. 17 родинам за пошкоджені будинки виділили по 50 тис. грн. За зруйновані хати – компенсація 300 тис. грн – таких у селі дві. Йдеться у репортажі ICTV.

Велика біда у селі з берегоукріпленнями. Гірські річки – норовливі, тож під час дощу рівень води зростає на очах. Там, де русло йде повз дороги, берег треба укріплювати. Повінь зруйнувала в Лопушному сотні метрів берегоукріплень на бічних дорогах – від дерев’яної підпірної стінки залишилася лише одна колода, шлях не захищений від великої води. Торік після повені дорогу тут відновили, однак тепер вона знову розмита.



2021-09-16
переглядів: 994
джерело: ICTV

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(0):

свіжі новини:
(лопушне)

свіжі коментарі:
(лопушне)

всі коментарі

найбільше читають:
(лопушне)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.