Русскій корабль - іді нах*й !

Василь Блецкан: ''Мені помстилися за принципову позицію депутата''


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село голятин


Василь Блецкан: ''Мені помстилися за принципову позицію депутата''

Наша довідка:

Василь Блецкан народився 27 вересня 1964 року в с. Голятин у сім’ї колгоспників. На даний час працює в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації на посаді завідувача сектору державних соціальних інспекторів.



Освіта:

Закінчив Голятинську середню школу, навчався в Міжгірському професійно-технічному училищі №12, яке закінчив з відзнакою в 1982 році. В цьому ж році вступає до УжНУ на факультет фізики. Закінчивши перший курс, призваний на службу в армію. Після демобілізації продовжив навчання в університеті.

Робота:

У 1989 році дипломованим спеціалістом був направлений на роботу на завод «Селена» в Міжгір’ї на посаду інженера-технолога. З 1992 по 1995 роки працював у Міжгірській податковій інспекції. У 1996 році очолив Міжгірське ВУЖКГ. На долю очолюваного ним колективу випали нелегкі часи – паводок 1997-1998 рр., снігопад 1998 року. Постачання води було під загрозою. Загалом на комунальну службу було чимале навантаження. Завдяки злагодженості в роботі під його керівництвом вдалося уникнути серйозних проблем, завданих нашому району стихією.

З 2001 року почав працювати в УСЗН райдержадміністрації на різних посадах.

Політична діяльність:

Політичну діяльність розпочав у 1991 році, коли вступив до складу районної організації «Народний Рух України». В числі перших брав участь в піднятті Державного Прапора України на території тодішнього заводу «Селена», де працював, а згодом і в районі. Разом з побратимами брав активну участь в поваленні комуністичного режиму на Міжгірщині.

У 2004 році, ставши членом партії «Наша Україна», за списками ввійшов до складу депутатів районної ради. У 2010 році пішов на вибори за мажоритарною системою. Від рідного села Голятин був обраний депутатом районної ради. Був членом партії «Єдиний центр», з якої за об’єктивних причин вийшов. На сьогоднішній день – безпартійний.

Депутатська діяльність:

Йдучи на вибори, мав намір розв’язати цілий ряд проблем свого села. Хотілося, щоб рідний населений пункт був не гірший за інші. Слава Богу, вдалося зберегти і відремонтувати таку потрібну для селян амбулаторію. Та проблема в іншому – немає кваліфікованого лікаря. На Голятинській ЗОШ І-ІІІ ступенів провели заміну вікон та дверей на енергозберігаючі. Нарешті дочекалися коштів на ремонт дитячого садка – заміну вікон, придбання холодильної установки, нових меблів тощо. Радує, що вдалося зрушити й іншу не менш важливу проблему для села – ремонт клубу. Виділено кошти на виготовлення проектної документації на центр дозвілля для сільської молоді.

Були виділені кошти і на облаштування під’їзних доріг до двох сільських цвинтарів. За сприяння райдержадміністрації вдалося ліквідувати зсув у присілку Обляска.

Допомагав односільчанам у вирішенні особистих проблем, які потребували втручання депутата. Звичайно, хотілося б більше зробити для своїх людей, але, на жаль, не все залежить від народного обранця.

Що хвилює депутата?

Звичайно, хвилює зруйнована дорога Майдан-Новоселиця, яка не ремонтувалася понад 10 років, хоча в 2014 році з районного бюджету були передбачені кошти на ці цілі. Та тодішній голова райдержадміністрації Андрій Шекета зміг використати за призначенням тільки частину коштів. Занепокоєний приміщенням колишнього інтернату. Наразі там знаходиться дитячий садок. Але було прийнято рішення на його базі створити навчальний комплекс, на що були передбачені кошти. Однак голова районної ради Іван Ярема цей проект, як кажуть, «зрізав на корені» і на це були в нього свої необґрунтовані мотивації. Та на даний час в супереч своїм діям голова райради посприяв у створенні такого ж навчального комплексу в Негровці, де директорує його брат.

Я вважаю, що таким чином І. Ярема помстився мені за мою принципову позицію депутата, який за будь-яких обставин відстоює інтереси своїх виборців, рідного краю.

Депутатські плани:

Ми на порозі виборів, які, як ми відчуваємо, будуть жорсткими в політичному плані. Чи буду в них брати участь? Відповідь однозначна – так. Від якої політичної сили висуватимусь – ще не визначився. Не скриваю, пропозицій багато. З якою програмою йтиму на вибори? Програма одна – відродження та розбудова рідного краю.

Висновок:

За розмови Василь Блецкан був небагатослівним. Відчувалося невдоволення депутата роботою районної влади, розчарування в політичній ситуації в державі. Знаючи його життєву позицію, принциповість у прийнятті рішень на зібраннях депутатів районної ради, віриться, що він буде у числі тих, кому віддадуть свої голоси виборці.



2015-09-06
переглядів: 17975
джерело: Марія Рубець

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(289):

2019-12-29 Друг
Чиш дружище,Русья хоче гуп-гуп а ти пєш водочки і смердит тобі з писка чиш-чиш Васька.

2019-12-28 Перлина
"""Каліпсо""" Моє серце ТИ закрила у морі на дні океана у сундуку...Десять років воно бється для ТЕБЕ МОЯ """Каліпсо"""

2019-12-28 Друже
Це мені но точно не під силу! РІКА ХОЧЕ В ОКЕАН...ПЛИВТИ МОРЯМИ !!!!!

2019-12-28 Друг
Васька Блецкане дружище як ти так далеко докотився,чиш-чиш-чиш?

2019-12-27 чаклун
ти навіть себе обманюєш милачко.прочитаєш книгу у 85 років як ти стукне.моє серце вже не стукає я мертвец живу чарами бо знаю все будуще життя твоє...

2019-12-27 Мольфар
Книга життя.Відкривається доля написана на НЕБЕСАХ.Так Це кінець наразі.А ДАЛІ НЕБЕСА МОВЧАТЬ??? Бажаю разом ВАМ РАЙСЬКОЇ ДОЛІ))) З Різдвом Христовим Та Новим Роком.

2018-10-02 Правда
Кінець.

2018-10-01 Правда
Ти помиляєшся.

2018-09-29 Правда
Бог до помочі...забудь за мене...пока.

2018-09-28 Правда
Я тебе відпускаю ти зрадила мене. І змена це пляма на серці на віки віків.

2018-09-28 Вас я
Вітаю!Бажаю здійснення всіх заповітних мрій.

2017-08-23 Любима Моя
В моїм життю,ТИ КОХАНА МОЯ ДО ПОСЛІДНОГО МОГО ПОДИХУ!!!

2017-05-06 Прости меня
Прости меня я виноватый...Прости меня

2017-04-25 Моя Султано
Я Твій покірний слуга

2017-04-23 Кохана моя
Любима моя, мені важко без Тебе...Пробач мені,я Тебе дуже люблю!

2017-04-21 но не
я конечно дебил но не идиот убить меня пора

2017-04-19 !!!
К СОЖАЛЕНИЮ... ПРИЗНАКИ ТОГО...ЧТО ДЕВУШКА ВАС ЛЮБИТ-ТАКИЕ ...КАК ЕСЛИ ОНА ХОЧЕТ ВАС УБИТЬ...

2017-04-18 Универ
Я был в шоке...Однажды идя по супермаркету ))) Внезапно открыл глаза,...и вся грязь прямо в глаза.......

2017-04-18 Сонечко
Пріветік

2017-04-16 Любима Моя
Щиро вітаю зі святом Воскресіння Христового !

2017-04-06 ТАК-ТАК
ну-ну

2017-04-06 ...
???

2017-04-06 я
Побачити я мрію з дня у день ТЕБЕ,та обійняти що є сили мить,ТИ ТАК зводиш з розуму мене.....Де тільки ТИ ...Прости мені,за Твій неспокій, та печаль !!

2017-04-06 Кровиночка моя
Моя Кохана ! Моя Любима ! Без Тебе я не проживу,минають дні,минають роки,а я Тебе до себе зву..... Без Тебе день прожити важко, зі мною Ти у сні на яву,Тебе люблю моя ТИ ПТАШКО,до Тебе я завжди іду....... Дрожить душа при зустрічі з Тобою,і серце просить теплоти,а я прошу побуть зі мною,бо хочу,щоб була лиш Ти......... Зустрінь мене усмішкою своєю,Тебе я ніжно пригорну,і позову Тебе Зорею,яку я сильно Так ЛЮБЛЮ !!!

2017-04-06 СОНЕЧКО
Дякую Тобі,що Ти є на землі...За щастя яке Ти даруєш мені,за усмішку ніжну Твою чарівну,за щирість Твою і Твою доброту...Ти Сонечко ясне внегожу погоду,Ти радість моя,і моя нагорода,як ранок траву оминає росою,так Ти мене завжди чаруєш красою...Я дякую долі,за зустріч з Тобою...За те,що Ти інколи поруч зімною,за світлі та радісні сонячні дні,що гріють серце і душу мені.........

2017-04-02 Любима Моя
Кохана Моя,без ТЕБЕ важко було мені...

2017-03-08 Кохана моя
З 8 Березням ВАС ...Любима моя...

2017-03-07 гора " ОЛІМП "
О Богиня рожденная пеной...Ты Царица над над вечной вселенной... Я рабом Твоим буду навечно...Властвуй мной " Афродита " сердечно !!

2017-03-03 !!!-!!!!!
У течію впадати рідніх рук тремкою річкою,так любо...МОЯ КОХАНА,втрачати простір,колір, час і звук,від ніжних дотиків того,хто Богом даний,і водоспадом падати у мить,коли водночас нам і солодко і гірко !!!-!!!!!

2017-02-26 Як
не хочеш,коханая, дружиною бути,то дай мені таке зілля ,щоб тебе забути...

2017-02-22 Кохана,
серце,рибко моя,що мені казати,хотів би я тебе одну цілий вік кохати...

2017-02-16 Любима моя
Це було навесні,коли сад розквітав і пісні голосні соловейко співав.І здавалось мені,-хоч бували ми разом немало,- ти тоді і сама ще не знала,чи люблю я чи ні.Про ту правду ясну ти у серця спитай-воно любить весну ,любить рідний наш край і ТЕБЕ ЛИШ ОДНУ, бо милішої в світі немає...

2017-02-14 Гарно дякую
Було чудово.

2017-02-14 СВ.ВАЛЕНТИН...
Бажає ВАМ добра та миру ...Будьте щасливі,та здорові ! Кохана моя я ТЕБЕ КОХАЮ !!

2017-01-19 !!!-!!!!!
Любить-Это прежде всего отдавать.Любить -значить чувства свои,как реку,с весенней щедростью расплескать,на радость близкому человеку ! Любить-это ТОЛЬКО глаза открыть,и сразу подумать еще с зарею: Ну чем бы порадовать,одарить,того кого любишь ты всей душею ?!

2017-01-19 Любовь творит чудеса !
Известно все:Любовь не шутка,Любовь-весенний стук сердец,а жить,как ты одним россудком,нелепо,глупо наконец! Иначе для его мечты ? Зачем тропинки под луною ? К чему лоточницы весной,влюбленным продают цветы?!Бросай сомнения свои ! Люби и верь ,чего же проще...Не зря ночные соловья ? До хрипоты поют по рощам !!!

2017-01-19 ???
В чем смысл твоей любви ? Тебя спросили ? Где видишь ты счастье свое скажи ???

2017-01-19 Міжгірський Портал
Но каким ТЫ владеешь секретом ? Чем взяла меня и когда ? Но с ТОБОЙ я всегда,всегда,днем и ночью,зимой и летом !!!!!

2017-01-07 !!!
З Різдвом Христовим ВАС !!

2017-01-06 Ресторан "НАТАЛЛІ "
Місто "ВИГОДА"

2017-01-06 Кобелі Совбезу
Не забувайте поговорку ПОМІДОРИ-ПРОСТИТУТКИ - "Є гроші є кохання- нема гроший - досвідання"!!!

2016-12-28 !!!
Увага!Увага! В с.Ізки сталась невеличка трагедія ,дві сусідки (Курви)одна родом зМіжгіря Блищані Що робить в Собесі (злодійка по призначенню субсидій)невістка друга знатна Вальі Демянки дочка Нінка , святкуючи пекнік поспорили у котрої чолові май файний йобрь І помінялися чоловіками ,оказалося що коли Білак тоту дримбав то вона курила ,а теща його увіділа ізза смерек ішов дим та і сказала Блищані ну а тота на невістку посипала матюки та не витримала і пішла робити росправу до Демянки і почалась драка настояща сусіди не витримали і запросили полісменів ось така вона драма .Забула корова коли телятьом була,та так і Блищачка.

2016-12-25 ПОМІДОРА
КОСЮЧЕ,після 35-сантиметрового тобі з твоїм "обрубком" робити нічого...Ти списаний!!!

2016-12-16 пропоную
нікого неберіт на ура, особисто ,я якщо вчомусь невпевниний я ніколи неберусь за будь яку справу.

2016-12-16 Я
шахматість но дотакої тактики я недодумався,пропоную зіграти зімною в шахмати Ви мабуть талановитий ігрок .

2016-12-16 Косюч
Я сплю і вижу себе в кріслі начальника,бо Наташа з Славіком ни в чому ся не розуміют крім статевих органів .

2016-12-15 факт на лицо
Сашко Косюч буде Начальником Собезу.СЕНСАЦІЯ :)

2016-12-15 Сенсація
Дурка найшла свого пацієнта Косюча!!!

2016-12-14 Пропозиція
Рекомендую Вам неображати інших з метою зроблення змене д..., це Вам ітак непоможе , вирішит все ..,, до якого , я годовий. Я думаю це непорозуміння треба вирішувати юредичному полі ,це сміх і позор на весь район, думаю що я такої уваги незаслужив від керівництва , якщо вчомусь виноватий треба мені це сказати , а не чужими руками грань загрібати.

2016-12-12 Перфект
Готуйтеся хто має бажання з 2018 р всі Європу на екскурсію.

2016-12-12 Ужгород
Скоро область добереся до Лозянського.

2016-12-12 лозянс
Сгоро доберемося до області.

2016-12-09 Куку
Так видав не задарь ПОМІДОРА получила від Азірова грамоту.

2016-12-09 Сенсація
В Київській квартирі Азарова найшли собезовські гуні,трембіту та міх "зелених".

2016-12-09 Василь
Що ВИ задумали лим один Богочко знає

2016-12-09 Я
огорчу Вас ,немає зачим жаліти , я готов труду і обороне.

2016-12-09 правда
Мовчання це золото.

2016-12-03 Помідора
Що для новоЇ перевірки повезла???Гуні ,трембіту та міх "капусти",як колись возила???Це вже їй не поможе...

2016-12-02 до НАБУ
Знаю Помідора нерішит , а Маркович Н.Ю може рішити.

2016-12-02 НАБУ
В області у департаменті соцзахисту комплексна перевірка персонально по Міжгірському соцзабезові, пішла ПОМІДОРА рішати питання, ба чи відкупится за своїх бездипломників.

2016-12-01 ЦЯЙЛИКУ
Що в ПОМІДОРИ началася амнезія,що КИЦЯ керує???Докерувалися до "клітки".Якоє йшло такоє найшло.

2016-12-01 цяйлик
Як би нестарався начальник прийомної Н Запорожець а Архіварісс Киця піде до куми і все так як Киця Кума каже

2016-11-30 ЦЯЙЛИКУ
Цікаво,як особи без відповідної освіти пройшли атестацію??? І хто понесе за це відповідальність???

2016-11-29 Правда
важко визнати , що я тот маразм неписав ?

2016-11-29 Порада
Закон номер-1 недавати волю негативним висловам , бути стриманим . Я розумію , що правда нікому непотрібна но збрехнею далеко мож зайти і невернутися.

2016-11-29 Проблема
одна , що наданий час юредичних доказів немає і номоже бути в моїх правомірних діях .

2016-11-29 ПРАВДА
БОГ НАМ СУДЯ , НЕТА ЛЮДИНА СИЛЬНА ЩО ОБІДИТ АТА ВИТРИМАТ .

2016-11-29 Косюче
Ти чмо Студенськоє,шизофренік,взяточник,зависник,сволоч.То й так усі знают.На злодійови шапка горит, та так і з тобов.

2016-11-29 звернення
до Народа району ,бачите мораль цих нищезгаданих людей сидят як криси , майже всім прожуржали уха б райдержадміністраціі, що Косюч сволоч .Пишіт дальше самі насебе якщо БОГА зневажаєте.

2016-11-29 РАДИЙ
ЯКЕ ВЕЛИКЕ БОЖЕ СЛОВО . Я РОЗУМІЮ ЯК ЇМ ХОЧЕТЬСЯ ВІДПИСАТИ НО СТРИМУЮТЬСЯ, ЯКЩО НЕДАЙБОХ ВИРІШАТ ВІДПИСАТИ ТО ВОНИ ПРОПАЩІ ЛЮДИ І ЦЕ ДОКАЖУ В СУДІ.

2016-11-29 Я
люди віруючі мене зрозуміють ,інших мене думка нецікавить .

2016-11-29 СЛАВА
ГОСПОДУ БОГУ , ЩО САМІ НАСЕБЕ НЕПИШУТ ЩОБ ДЕСКРИДУВАТИМЕНЕ ,Я РАДИЙ , ЩО БОГ ДАВ ТАКУ ДУМКУ,ЩО ЗРОЗУМІЛИ ЗАРАХУНОК ПАКЛЮЖЕННЯ ІНШОЇ ЛЮДИНИ СВОЄ ЩАСТЯ НЕПОСТРОЇШ.

2016-11-28 ГРИПАСКА
У великого спеціаліста совбезу Манчик Ірини (ЧЕРЕШНЯ) тоже немає відповідної освіти- ПТУ глухонімих,але так як всі аферні справи ідут через Ірину - вона незамінимий спеціаліст.

2016-11-28 Помідора
Йой що робити, люди ми лають, нянько ми на вмираню, а я не знаю як перестати красти та як то чесно жити, я так неможу. Цяйлику мій, Славчику, ану полижими мало най ся розслаблю.

2016-11-28 Розясніть
Хто погоджує розпорядження чи несе юредичну відповідальність ?

2016-11-27 Маркович Н.Ю
Бачите як моя команда працює на дескридитацію Косюча , це він все пише , норуку на ІВАНГЕЛІЯ якщоб прийшлося класти за ці вчинки треба думати і ....

2016-11-27 Суд
обовязково ревізія НАБУ ,може ще надругі сатті набереться.

2016-11-27 Адвокат
ст366 .Кримінальний кодекс , службове підроблення.,

2016-11-27 НАБУ
Ще хто знає які факти про корупцію в соцзабезі пишіть, не бійтеся, скоро це все закінчиться.

2016-11-27 Цилька
Собез як файно крадут так файно пишут заних люди , сволота виє .

2016-11-27 ГРИПАСКА
Мій диплом межи ногами.Дякуючи свому диплому я "виросла"до начальника відділу.І поміг мені в цьому "газовий ключ" ,який підійшов до мого диплома.

2016-11-27 Піфко
Я кохаю до безтями мою Секретарочку...

2016-11-27 так так
моя секретарочко

2016-11-26 Я
вшоке , мені страшно завас. Порівнюючи мене звами я АНГЕЛ.

2016-11-26 до інкогніто
це точно нея ,я гірший .

2016-11-26 Інкогніто
Правду кажеш , ПОМІДОРО, за суку Грипас Марію.Тота й типирь як ся нап"є то сама ся до чоловіків імат,айбо й ти не ліпша від ниї.

2016-11-26 Порада
Закон номер -1 недавати волю почуттям.

2016-11-26 Правда
мені Вас жаль, звідки скільки ненавесті , незнаю я бажаю успіху Вам уваших задумах .

2016-11-26 Помідора
Голова профспілки управління соцзахисту Грипас Марія є неосвічена сука, з дипломом танцюристки, про яку порядність та професіоналізм мож говорити, в молодості курва гонилася по клубах а типирь "порядна" она. Пиздиць, дожилисьмеся, неосвічені курви керують в районі.

2016-11-26 Підтвержую
Профспілка управліня праці ,це порядна профспілка і керівник , підтримою ліквідацію це мені непомеха .....

2016-11-24 Розяснення
Термін зберігання ко...го договору 5 років но ненапідприємстві , а ...? За цей термін кожний має право юредичне звернутися до суду по любих питанях по даному нор. док .

2016-11-23 Порада
Порядок перерахування внесків встановлюється відповідним договорм керівника і про...ки з невідомим статусом ( в нашому випадку), це .,..

2016-11-23 Суд
я все рішу повсіх напрямках , превишення легко.

2016-11-23 кажут
ліквідовуєте і кінці воду , добре що мені підсказали , готую..,

2016-11-22 до тактики
Такою методикою користують дуже багато і себе важають хитрими , а іншу льдину .,..

2016-11-22 Тактика
чужими руками грань загрібати така тактика хибна , основне знати організатора такої тактикі .

2016-11-20 Піфко
воно повінчалося з порталом .

2016-11-20 БЛЕЦКАН В.В.
Кожна жона має знати своє місто.Моя уже знає після виховної роботи.І так буде з кожнов!!!

2016-11-19 Справедливість
Тобі би помститися алкоголіку дурний, узяти тя за яйця та з балкона вивісити, так як ти свою жону за ноги держачи з балкона хотів верчи.

2016-11-18 Правонаступник
може виконувати свої функції після завершення реорганізації організації.

2016-11-16 Суд
для позива приймаємо тільки орігінали

2016-11-15 Суд
Інспектори виконали свою роботу фахово - склали акти по факту,що в Лозянському сім"я не задекларувала 2 автомобілі,а інша сім"я фуру нову купила і в декларації доходів не вказала,але ЦЯЙЛИКОВИ і ПОМІДОРІ правдивих актів не треба, бо як би вони будували та купували собі нові будинки,та незаконно збагачувалися Ст.368-2 ККУ.

2016-11-15 до Так
розяснюю , згідно нор. вимог правонаступник мав вириш. 2013р ,зараз пізно. Ревізійна комісія на даний час має дати аналіз чи правельно пер. кошти якщо недасть їі дадут, а потім все пог. послуж і знімаєть з реєстр і закривається рах і створюється нова і це невсе .

2016-11-15 до Так
це тільки один напрямок і то недокінця працюй.

2016-11-15 Розяснення
преміювання , графік відпусток без погодження профспілки є незаконно , якщо сумувати роки буде бомба.

2016-11-14 номер
платника єдиного внеску-080400.. , неіснуючої організації , що це таке ?

2016-11-14 Негризіться
це лиш маленький нюансик , як народ говорить чим більше вліс тим більше дров.

2016-11-14 Так
Потрібно зробичи першим крок, і вичиститу ту всю нехарь із собеза.

2016-11-14 НІ
ні яби собі ніколи непозволив першим робити такі кроки, на чужих проблемах ніхто своє щастя непостроїт.

2016-11-14 Головне
Що НАБУ про ці факти конкретно повідомлено...

2016-11-14 Порада
Злі злих погублят , заповніт, ваше щастя у ваших руках.

2016-11-14 я
якся говкат такся здоровкат .

2016-11-13 Клоуни
тягнете на пожізнено ?

2016-11-13 До суда
прівет дурдом , Гайдура проінформую хто дескридитує суд клоуни.

2016-11-13 Я
схвильований за Ваше здоровя , повірте нижнезгадані коменти , це прощось говорить тримайтеся я увас вірю.Так є можливісь зустрітися з губернатором благодаря порядним людям в районі , я думаю що це все на даний час непотрібно виздоровлюйте, міні Вас жаль мої любі.

2016-11-12 Мівжгірці
А судді хто???Що не можуть нажертися.Файну взятку їм мали дати.

2016-11-12 Видно,
що ЦЯЙЛИК вивчає ККУ.Він "великий юрист-заступник" ПОМІДОРИ,бо управління соцзахисту населення відколи він працює не виграло жодного суду.Яка тупа ПОМІДОРА такі в неї і фахівці.

2016-11-11 Закрий рот
Завиднику депавий. Каструлю на голову і пиздуй на майдан бомжовати.

2016-11-11 ЦЯЙЛИК
А відки в ПОМІДОРИ аж чотири будинки???Машини???Не всі депутати в верховній раді то мають ,що вона.Тут Ст.368-2 ККУ-незаконне збагачення (до 10-ти років позбавлення волі).Це точно.І це при її зарплаті?

2016-11-11 Знаючі
Но таде інспектори берут взятки, они ангелики, они не берут, а вимагают. І попробуй не дати, даже начальниця сього злодійського собеза не поможе, дурний Блецкан упреся і всьо. Бо інспекторам ніхто не указ, вони нікому не підпорядковуються в соцзабезі.

2016-11-10 Я
До коментаря СБУ , це є маразм і абсурд збудження в псіхиці самим на себе писати такий бруд , щоб очорнити мене . Я вдячний за науку, це мій останій коментар на цьому порталі вмене психіка краща.

2016-11-10 Я
Зрозумів ,що тут мораль ниже плінтуса ,ніяку відповідальність я ненесу за ці коментарі,ниже згадані і зарубайте собі наносі увас неполучиться мене педпідставно звинуватити у цьому бруді,тактика моя проста зустрінемося у суді я буду радий но там честі неподивлюся як Ви мені.

2016-11-10 Розяснення
За всьо відповідає керівник якщо приняв або погодив заяву на презначення на роботу з порушення перший несе відповідальність , мож вішати все нанього, думайте.

2016-11-10 СБУ
В собизі незаконно роблят многі,скоро очиридь дійде й до них і до рахунків,і до чекових книжок і до корінців і т.д.На рахунок інспекторів інформація не підтвердилась...Так що спіть спокійно.А ПОМІДОРІ з ЦЯЙЛИКОМ не позаздриш...Біда велика...

2016-11-09 Знаючі
Ачого не пишете про соціальних інспекторів, за який тот Блецкан купив квартиру у Києві, а Віталік попечений хижу построїв. Відки у них машини новенькі? Майже тоже Помідорі дают файно.

2016-11-09 НАЗК
Брехня у деклараціях-Ст.366-1 ККУ- до 2-х років позбавлення волі,

2016-11-08 КИЦЯ
Я скоро буду заступником замість ,бо через неправдиву декларацію він піде в Новоросію до Януковича наохтема.

2016-11-08 таня
я всобизі роблю незаконно вжем многих вигнала скоро вижину сестру наташу .

2016-11-08 Люди
Та доста вже писати про тот сраний соцзабез, усі й так знают що там взяточники май великі в районі та остатна курватня. Доста лиш вспомнити як Маркович Н.Ю., що ї кличете ПОМІДОРА, даючи Плитану пизди нюхати стала великов паніков у соцзабезі.

2016-11-08 Цяйлик
Я такий праведник можу залісти в труси за актом ,а в Солотвено без.

2016-11-08 ПОМІДОРА
А ЦЯЙЛИК-тоже сепаратист,бо кожний рік (він держслужбовець) їздить на заробітки у злочинну Росію до олігархів-сепаратистів,а доходи від заробітків в декларації доходів не вказав і мені вділив мало...(казав може відробит у Солотвині літом).

2016-11-08 ето
Це цвіточки ягодки можуть бути через рік,два,три.

2016-11-06 Милий
Мені нетерпиться по гутарити може щось і сростеся.

2016-11-05 ПРИКЛАД
з Лозянського.

2016-11-05 Колеги
Косюч брехлива і підступна особа.Заради своєї вигоди він і матір рідну продасть.Студенци всі такі.

2016-11-04 Проблема
втому , що на Косюча юредичних доказів немає і неможе бути вйого протиправних діях ,і засвої дії він годен відповісти сам непідставляючи керівницю на любому рівні і понести відповідальність.

2016-11-04 До НАБУ
ПОМІДОРА несе відповідальність за всю роботу колективу.Но Косюч О. заносить їй дань,що назбират по району .Зато в них все схвачено і добре.

2016-11-04 я
дуже каюсь...болію я...голова болить..............

2016-11-04 НАБУ
Неправдиву інформацію про кількість робочих місць в районі подає Косюч Саша, Маркович Н. Ю. тут ні до чого.

2016-11-04 Покайся тут
Бо инчак підеш мінімум.з посади і нихтотя незпасе.

2016-11-04 СКОРО
БУДЕ ВЕСЕЛО.

2016-11-04 тік
так , тік так.

2016-11-04 то
Секретарка собезу пише.

2016-11-04 Радовецький
Лозянські сепаратисти на заробітках в злочинній нам Росії,а ПОМІДОРА виплачує їм державні допомоги.Відповідно вона теж сепаратистка раз їх підтримує.Задарь она їх не підтримує зато накупувала багато маєтків,а в декларації не вказала,но і зо мнов перестала ділитися.

2016-11-03 йо
я бийого мінімум розстріляв хто займаєся робочими місцями майже внього добрий керівник.

2016-11-03 До соцзабеза
А чи є якась ро бота для молоді в районі, і не лиш для молоді, а й людям дорослим, попродавалисьте всі заводи, розокралисьте всьо і ще щось пиздите, самі лишинь фальшуєте кількість робочих місць в районі, з яких може сота частина є в дійсності. Курви блять лозянські, куку недоєбаноє. Та цяйлик пиздолиз що начинив дітий по району.

2016-11-03 тік
так, тік так і ....

2016-11-02 До НАБУ
ПРИХОДИ.ЧЕКАЮ.

2016-11-02 мама
Робилабисьпідсобов ,Худинця купилась НАБУ некупиш чекай .

2016-11-02 ужас
це капля вморі правда неборе.

2016-11-02 НАБУ
Я ПРИЙДУ .

2016-11-02 Мама
Наші мужики в Лозянському всі на заробітках , а ми допомогу получаємо, одина проблема за місяць допомоги лишаємо в собезі бо инчак немож на зар .вести догляд за перестар.

2016-11-02 ДО ПРАВДИ
Оби не обідити молодих мам, то для того щоб у собез на дармові гроші не ходити то потрібно іти на роботу, а мододі мами не знают що то таке НА РОБОТУ ХОДИТИ, тому і обіда на усьий світ, бо робити неварті, газдів ганяют, зароби гроші!!!, а самі неварті. Відсіль і проблеми.

2016-11-02 Анон
ІЩУ НАГЛЕЦОВ .

2016-11-01 няй
Обися непопісяла, кід речит.

2016-10-31 правда
Що суки соцзабезовські, не знаєте хто за вас пише, а ви ся нагадайте, від когосьте гроші просили бо инчак не призначатся дитячі, хто ревучи вам казав що нема на кусок хліба дітьом, а ви ся сміяли. Богдайбисьте не сконали нигда, обисьтеся нигда від дітий радости не дочекали.

2016-10-31 НАЗК
ДО ЗУСТЛІЧІ ХА.Х А.

2016-10-30 Правда
Та богдайисьте не видихали то щосьте накрали, курви соцзабезовські.

2016-10-30 до усіх нерівно дихаючих до собеза
То є сама остання справа із-за угла лопату гівна кидати. Таке лише може зробити котяча мамка із Кобильця та її братик-шизік недоє..й. Ще усе попереду. Думаю, що тебе дись розчехнут оксанко за твою брехню.

2016-10-30 оно
аферистка точно.

2016-10-30 ха.ха.ха
ха.ха.ха ха .

2016-10-30 Киця
Подивіт му на ніс.Там цілий газовий ключ,а не ключик ,но він мій, хоть кума і протів.

2016-10-29 Читичі
Лишітся соцзабеза, туй тоже люди роблят яким треба якось жити, і берет не май много від інших. Така в державі ситуація, хочеш жити, то мусиш брати взятки.

2016-10-29 Помідора
КУКУ відправити до лікаря столяра, най му деревляний витеше, бо з ключика вже нич, се я точно знаю.

2016-10-28 11.00 ПОРА !
По-дорозі підберете...ДО ЛІКАРЯ !!

2016-10-27 Дякую ВАМ
Виглядає так!До Лікарки,ходити я не буду,це не гарно.Впораюсь сам ."Психологія"

2016-10-27 !!!-!!!!!
Фобія-це панічний страх чого-небудь.Сходіт до Лікарки,підкупіть.Все буде ок.

2016-10-27 ВАМ
Завтра піду у Міжгіря, до якого лікаря сходити ?А може у Європу сходити ?

2016-10-27 !!!-!!!!!
Сьогодні фобії-досить поширене явище.Люди можуть боятися всього:павуків висоти і так далі...

2016-10-27 ВАМ
А що таке фобії ???

2016-10-27 До ВАМ
Ви хвора людина ? Чого ви боїтесь? У вас якісь фобії.Зверніться в лікарню,вам там поможуть.

2016-10-27 ВАМ
Коли ВАС бачу я щасливий.Коли не бачу страждаю.ЩО МЕНІ РИБИТИ ? СКАЗАТИ ВАМ БОЮСЬ..

2016-10-27 Міжгіря
Зробіть мені ключик до сердечка...

2016-10-27 повідомлення
Можу зробити ключі на ел.декларації через приватбанк пишіт.

2016-10-26 детектив НАБУ
З 12 серпня працює НАБУ в м.Львів за адресою вул. Коперніка 4.НАБУ-єдиний в Україні орган ,який має право розглядати анонімні повідомлення із конкретною інформацією.Це зроблено задля безпеки людей,які повідомляють про зловживання.ГАРЯЧА лінія НАБУ 0800-503-200,а також міський номер (044)246-34-11.Номери телефонів безкоштовні по всій території України.

2016-10-25 До писак
Безпіставно принижувати людину це аморально, є багато методів відстояти свою честь і гідність якщо людина цього заслужила.

2016-10-25 тактика
устаріла придумай свіжака , це пише людина яка засуджує нищезгаданий дебіліз писак , плани твої відомі читай нормативні документи краще .

2016-10-25 Кохана моя квіточка
Я винуватий, я знаю що засмутив ВАС,мені важко,на серці,немає поруч ВАС.Боже як я ВАС сильно кохаю,ПРОБАЧТЕ мені,жити без ВАС неможу СОНЕЧКО.....Боже як я ВАМ хочу сказати, Що ВАС дуже кохаю !!!!!!!!!!!!!!!

2016-10-24 Незалежний
Хто глядат собі біди він її найде , мож програти з усіма тузами .Нище згадані коменти несхвалюю , це слабість хто це пише це ч....о.

2016-10-24 ПОМІДОРА
Не вказалам в декларації доходів всі свої маєтки,а НАБУ про все знає.Людоньки,купіт хоч один мій будинок за пів ціни,бо не знаю,що зо мнов буде.Може дороблю локальну мережу,бо підвелам увесь колектив через свою жадність.Жадність мене погубила...

2016-10-22 цімборка
несплю всі ночі від страху і пережибання напевно помру за напасть наталочка .

2016-10-21 цімборка
звелам двох д...в,туй ха.ха.ха.

2016-10-21 цімборка
іщеш козлів, та смолі підтираш , ту., знаєш , що таке напасть на любу людину .,

2016-10-21 !
Спить соловейко,в гаю на вітці,лячно ЗОЗУЛЬЦІ,сидить на вітці,де ж прихилитись одній голівці ? Бо ходить ЩАСТЯ тільки НАЗИРЦІ....

2016-10-21 Зозулько ку-ку
А ЩО ЗОЗУЛЬКА СМАКУЄ ПІДКАЖІТЬ ???

2016-10-21 мир
змене могорич при.,

2016-10-20 Л...
А я угай ходила по квітку ось яку! А там дерева люлю, і все отак зозулі. ку -ку! кому...

2016-10-20 Рішення
Говорили балакали сіли і заплакали, дзень дзелень.

2016-10-20 Помідора
Я докерувалась...НАБУ все знає...КУКУ...

2016-10-20 куку
бивший комунальник докерувався дурень.

2016-10-19 Перепрошою
Вони слабенькі її захищати хіба вона їх знаю точно.

2016-10-19 Точно
Само красиві і порядні жінки це всоцзахисті.

2016-10-19 Обдумайтесь
Залиште порядну людину(жінку), вна на таку повагу незаслужила

2016-10-18 куку
Коли людьми керує дурень нема сенсу для обурень.

2016-10-18 Люба моя ШАПОКЛЯК
Будеш скоро грань загрібати і вигрібати.Я ТОБІ ОБІЦЯЮ...Твій МИХАЙЛО...

2016-10-17 Цікаво
Можеж невідповідати , несоромся дій впевнено я дуже хочу бо сумно жити .

2016-10-17 Люба моя
Чилюбиш ти чужими руками грань загрібати , а потім своїми вигрібати ?

2016-10-17 Любима моя
Танцює листя неповторні вальси,дерева голі-гілки,наче пальці,і плаче дощ,закоханий у осінь,своє кохання загубивши в її волоссі......Я сховаю оличчя в долонях,і крізь пальці подивлюсь на небо,я неможу жити без ТЕБЕ,і ТВІЙ образ у серці нестиму,на ввесь світ сповіщаю нестримно...Я НЕ МОЖУ БЕЗ ТЕБЕ ЖИТИ !

2016-10-16 фішка
Курвів собесовських це брехня , інтриги і ...

2016-10-16 Люди
Я невіновата , водка виновця .

2016-10-16 пишемо
Пишемо підслухано міжгіря як споює людейй.

2016-10-16 Молодець
Русланка полька польку підтримають.

2016-10-16 КУКУ
Чи насушилась ПОМІДОРО сухарі, бо вже прийшовти час. будеш відповідати перед Законом за махінації та розкрадання в соцзабезі. Кого з собов на нари потягнеш?

2016-10-16 Молодець
Русданка загнала марковичку брехливу в стійло та недихат.

2016-10-15 МИ
Знаємо хочемо знати Вашу думку шановна Тетяна Юрівна можете невідповідати .

2016-10-15 Так
Лімід звичайно

2016-10-15 Цікаво
Якщо добре подумати ?

2016-10-15 Так
Звичайно

2016-10-15 Цікаво
Тетяна Юрівна на посаді працюєте офіційно ?

2016-10-15 Руслана
Вас к-ви нема кому є...ти та з кожі лізете .Імилисьтеся до Василя.Шіпайтеся пальцями доки прийде з яйцями к-ви собезовські...

2016-10-15 Шановний
Василь Васильович незвертай на дурнів увагу вони двохлічні , вони з своїми планами отримуть гідну відповідь .

2016-10-14 се
Записанія і.

2016-10-14 Повниш
Нашу бувшу колегу Люду яка поділилася нам, куку ( ключик місюнькій) вот і психологія вихід нарощування хі .

2016-10-14 Піфко
Цікаво знайдется в районі людина щоб підтримала такого Василя вовсій красі .

2016-10-14 ОПАСНО
УЖЕ ЖРЕ СОКОТІТЬСЯ ГРОМАД О ЦЬОГО ТИПА.

2016-10-14 Циля
А ЧИЄ НА ТОГО ДУРНЯ УПРАВА ?

2016-10-14 Не правда
Василю Васильовичу треба пару фінжат заказати і пішло поєхало ( танцюють всі).

2016-10-14 Голятин
майдавно коли май читаво бухав розмітувався грошима пяний побарах які назбират людей були такі послідне забирав пістяник.

2016-10-14 Нарід
Мочітго обкрадає нас як либку .

2016-10-14 ! !
Василь за свої махінації з депутатцтвом точно мав сидіти.

2016-10-14 правда
це філософія так ми тоже рахуємо так.

2016-10-13 Психологія
Я ВАС РОЗУМІЮ.ПРАВДА.

2016-10-13 Мольфара
Тактика учіться.

2016-10-13 правда
бокомти невийшло на халяву істи пити.

2016-10-13 Локатор
Василь в калюжі спит, халява боком виходит .

2016-10-13 ЕКСПЕРТ
тут безлокатора необійтись , комусь треба принести, лишіться Василя собезівці .

2016-10-13 Не переживай
Всьо підконтролем , вір тільки мені ти і так ...

2016-10-13 Вихід
Пожалітися куму хі .хі.хі і веделку носити.

2016-10-13 Гадалка
Жий своїм розумом тебе розводят.

2016-10-13 до васі
ти дурень і лопух веделку носи халява .

2016-10-13 Вася
Я ХАЛЯВУ ОБАЖАЮ .

2016-10-13 ге
чи повниш (ключик), в с обесі кажут , що розводятя , втебе нерозуму ни мужицького прибору як моя далека цімборка каже , що ти кобіта це правда.

2016-10-13 хі
Втебе такий якби шкафа випав ключик місюсіньки , чи повниш .

2016-10-13 Асильку
Ти КОБІТА (це фішка моя )в цьому вислові передаю тобі ха.хаха.

2016-10-13 довірчивий
Могорич за кличку ха.хаха.

2016-10-13 г у уу
Васілій обєкт міняєтся, повертайся моє лишенько довірчиве ха.ха ха .

2016-10-13 правда
рижик наш ти який великий такиїсь дурний купи веделку собі

2016-10-13 рижик
ми запрограмували для знищення ціліщоб збутися дурня.

2016-10-13 Антикіллер
Василя мож охарактеризувати одним словом - СУКА.

2016-10-13 телятко
дітина довірчлива , переконлива любитель лапші і так да.,.

2016-10-13 ху
купи вилку для лапші , би впня грім ударив то нея , ти лупух і ...

2016-09-28 до Руслани
а кіко гривнят і де.

2016-09-27 сповни
Тополю коли прийшло до діла а ти ход коньом ми знали щоти дідо

2016-09-27 на-6
Та сись коли сципився з Плитаном та наневиний народ писав се яктот злодій раз вкраде і дальше краде.

2016-09-19 Міжгіря
!!!!!!!!!!!!!!!

2016-09-19 Руслана
То для тебе .,? на -6,а для мене на 12 в будь-який час доби.Так що лишіться к-ви Василя.

2016-09-18 .,?
втебе на -6 ?

2016-09-18 Друг
Котру к-ву не хотів є...ти Блецкан ,що не може ся успокоїти?Тебе вже й пси ... не будут.

2016-09-17 рижий
наякомусь місяці вагідності підере.

2016-08-23 Мышление
желание ?

2016-08-23 розиск
даного злодія блецкана

2016-08-23 Бурда
Ти підере ушливий Блецкане ,та ти такий дурний як сворінь май дурня в Голятині не має як ти , ти смердячоє гівно , а люди взагалі безмозглі що ти віддают голоси .

2016-08-22 В.Кличко
За надерті з дурних міжгірчан гроші, пі..... Блецкан купив синови квартиру в Киэві, і не простиньку, а в центрі. Кроме того кілько маэ машин , хиж та квартир на міжгірщині.

2016-08-22 ха ха
а що це зачудо

2016-08-22 Дякую!
ВАМ ДЯКУЮ!

2016-08-22 ПРАВДА
Мене серце болить,я страждаю.Правда!Подаруйте мені,ще один шанц.Я докажу ВАМ свою любов до ВАС!!!!!!!!!!

2016-03-26 ???
Любко Іваницька, ти не маєш проблем, но ти іх будеш мати, як не заліпишся.

2016-02-04 Діма
Но що Ізяни чи переконалисьтеся яка сволота Пиринець,перед виборами хороші подачки робив усім платив,по магазинах гроші роздавав дровами забеспечував та із рештою використовував усіх кого як міг бо на прошлих виборах не платив та пройшов Сегляник а тепер попрацював хорошо,вибори закінчилися ану чи поріже хоть одній людині за дарма сто процентів ні отакоє воно людина.

2016-01-29 ПРАВДА
А Я ВАС НА ВСЕ ЖИТТЯ ХОЧУ

2016-01-28 правда
я хочу тебе

2016-01-28 правий сектор
цікаві фрукти скоро познайомимося

2016-01-28 ТТ
Він великий "сук" , а вона "сука" - це злочинне бандитське угрупування на чолі з ригівською сепаратисткою Маркович Н.Ю.

2016-01-28 ПРІВЕТ
МОЯ ЛЮБИМАЯ

2016-01-28 до яся
прівет комісований на голову

2016-01-26 руся
А хто з них май сука він чи вона?

2016-01-26 ТТ
Та про сю суку ще вспоминаєте, та він без гроши й говорити ни з ким не хоче, ще й приказує сміючися що Вкраїна рідна мати - не вкрадеш не будеш мати.

2016-01-26 Міжгіря
Міжгорами там любов свою побачу

2015-11-03 Руслана
Не гризіться людоньки добрі , бо я впевнена на 1000 процентів ,що мій Вася мені не зраджує.

2015-10-21 автор
дорога зубко як будеш Блецкана ??????тай тобі щось дасть

2015-09-17 До Зубки
Не завідуйте Блецкану а й самі щось робіт

2015-09-08 голятин
ФЕ ФЕ ФЕ

2015-09-08 точно
он невіноват його примушують він чесний

2015-09-07 Зубка
Як мож так брехати, проаналізуйте його політичну діяльність і побачите який він СУКА. Всі в районі прекрасно знают як і кілько бере Блецкан, но так як дає процент начальниці, то Марковичка його покриват, і собі коло нього жиє. Такого щурьового кума - взяточника ще світ не відів.

2015-09-07 хлопці
похмиліт його помре

2015-09-07 пинтя
Ба чого сьому чулувіку повіска неприйшла?Найби мало йшов у АТО хоть би шанци копав синяк.

2015-09-07 ну-і-ну
все таки бухарик.

2015-09-07 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Устала быть сильной,устала быть мудрой..Устала спасать,побеждать,выживать.Глаз хочется добрых,рук хочется милых,и губ,чтоб могли о любви прошептать.В обьятьях станет мужеское плечо,чтоб наговорится,как будто напиться,чтоб все это еще и еще.....

2015-09-07 Да !!!!!!!!!!!!!!!
Как Легко образить Человека ,взял и бросил фразу злее перца,а потом не хватит века,чтоб вернуть обиженное Серце

2015-09-07 міліція
розис к апасний

2015-09-07 !!!!!
Мне просто повезло,что Ты не сон.Не призрачный,придуманый мужчина..Основа стержень ..мой антициклон и трепета в душе первопричина.Ты есть на этом свете,для Меня,не знаю,что Ты сам решишь про это..Но чувстенность на линии огня,прописаны тобою в моих сюжетах..Прописаны тобою любовь и страсть..И рифмы перекроены под корень..Я счастлива в тебя рекою впасть..И Штормом принимать тебя,как море.И сквозь тебя разглядывать мечты..И по Тебе примеривать надежды..Мне просто повизло ..И черт возми,не всем дано познать такую нежность ..Такие ноты,трепет ,сладость,тон..Широты,глубены и величины ..Мне просто повезло,что Ты не сон..А лутший непридуманый мужчина!

2015-09-07 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Олько прости что Так редко звоню..Олько,извини,что порой огрызаюсь..Быт и работа..Я Так устаю ......Олько,я в Тебе все сильно нуждаюсь..Олько.Родная....Ну Как Там Ты Там а???? Мне вот сегодня особенно грусно.Утром кошмарно болит голова.....Олько,без Тебя все сложнее,и пусто .Олько,может быть ,мне приехать-помочь????????? Я Так скучаю,что серце,вклочья.......Олько,Олько,Я люблю,Тебя-Очень Очень.....

2015-09-07 ?
ачий катя то ярема?

2015-09-07 кренти
важко треба похмилитися

2015-09-06 Фе
Но це піпец. Що ся ганьбит партійов, або опоблок або ляшко це тепер у районі одно. Які кандидати такий і результат буде.

2015-09-06 Позови Меня......Пожалкйста....................
Когда Ты захочешь плакать,позови Меня.... Я не обещаю Тебя рассмешить,но Я могу поплакать вместе с Тобой.Если однажды Ты захочешь сбежать,позови Меня....Я не обещаю уговорить Тебя остаться...но Я могу сбежать с Тобой.Если однажды Ты не захочешь вообще кого-либо слышать,позови Меня.Я обещаю придти ради Тебя...И обещаю вести себя тихо...Но если однажды Ты Позовешь,а Я не откликнусь,пожалуйста,поспеши ко Мне !!!-!!!!!Вероятно в Этот момент в Тебе очень и очень нуждаюсь

2015-09-06 кат
Я нероз казав айбо що взьмеш із алкаша.Щи Колю Шпільку туй пропіарьте!

2015-09-06 сентяберь
яка держава такі й політики. сись бичара тому яскравий приклад

2015-09-06 каті
Прийди кате ід ньому та вповіш му се в очі.

2015-09-06 кат
Се майвиликий алкрголік і нагла свинота!!!

свіжі новини:
(голятин)

свіжі коментарі:
(голятин)

всі коментарі

найбільше читають:
(голятин)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.