Русскій корабль - іді нах*й !

Озеро Синевир — найбільше гірське озеро Карпат


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село синевирська поляна


Озеро Синевир — найбільше гірське озеро Карпат

Озеро Синевир знаходиться в заповідній зоні Національного природного парку з однойменною назвою. Здається, що вся краса карпатської землі сконцентрована в цьому місці. Сміливо збирайте компанію і вирушайте до гірського масиву Горгани. Там на висоті майже у тисячу метрів знаходиться сьоме диво України - найбільша водойма Карпатських гір (приблизно 5 гектарів). Синевир здається рідкісним діамантом у смарагдовій короні карпатських лісів. Щоб побачити кришталево чисте озеро з «небом на дні», потрібно завітати в Межигірський район Закарпаття.

Тільки уявіть, вік Синевиру приблизно 10 тисяч років, а його глибина місцями сягає 24-ох метрів. Завдяки цьому вода залишається крижаною за будь-яких погодних умов. Через це зануритися у водойму можуть дозволити собі тільки справжні відчайдухи. Чистоту озера визначають його мешканці – рибка форель, яка потребує найчистішого середовища. Але не забуваймо – вилов риби заборонений, а перед тим, як вживати воду, краще її прокип'ятити.
Озеро надзвичайно популярне серед туристів, тому навколишня територія доглянута і максимально облаштована для їхнього комфорту. Для кращого кругозору тут зведено оглядові майданчики. Гармонійно вписуються в місцевий пейзаж дерев'яні скульптури, так ніби сама природа брала участь у їхньому створенні.

Територія на якій знаходиться озеро – заповідна, тому тут можна зустріти рослини та тварини, які охороняються законом. Саме там перед вами відкривається унікальна можливість побачити рідкісних представників карпатської флори та фауни. Поїздка до Синевиру – можливість відвідати єдиний в Україні центр реабілітації бурих ведмедів.

Для того, щоб Ваш відпочинок нічого не зіпсувало, потрібно чітко дотримуватися установлених правил:

На території заповідника не можна встановлювати палатки та розпалювати вогнища;
Забороняється рвати квіти чи заготовляти дрова, вирубуючи дерева або чагарники;
Заборонено полювання на тварин, вилов риби, руйнування звіриного житла;
На заповідній території забороняється смітити та руйнувати навколишні об'єкти.
Міжгірський район, озеро Синевир
Озеро Синевир, Міжгірський район
Пам'ятаймо, що для того, щоб завжди повертатися до чистої і привітної місцевості, потрібно дотримуватися елементарних людських норм. Адже природа – наш дім!

За версією науковців, озеро було утворено внаслідок руху літосферних плит, а от у місцевих мешканців є свої версії. Хоча їх багато, і вони дещо різняться, це тільки надає Синевиру ще більшої таємничості та магічності. Юні закарпатці пов'язують виникнення водойми з нещасливим коханням, більш зрілі - з сімейними проблемами.

В центрі озера видніється невеличкий острівець. На ньому знаходиться скульптура двох закоханих – Сині і Вира. Кожного року тисячі туристів приїжджають сюди для того, щоб віддати їм свою шану. Люди вірять, що острів – то шматок брили, який зіграв вирішальну роль у долі нещасних.


Озеро Синевир — найбільше гірське озеро Карпат

Озеро Синевир — найбільше гірське озеро Карпат

Озеро Синевир — найбільше гірське озеро Карпат

Озеро Синевир — найбільше гірське озеро Карпат


2019-03-31
переглядів: 3797
джерело: karpaty.love

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(27):

2019-04-03 Правда
Дебати ст.62.Закон України.

2019-04-03 ЗЕ
викликав порошенко на дебати на стадіон Олемпійський,запрошує народ , ведучих всіх каналів,дане відіо мож знайти в ютюбі ,порох обісрався непіде.

2019-04-03 Петро
Я ізмену не прощаю.

2019-04-03 Україні потрібна ЗЕлень
Голосуйте за Порошенка та розмитнюйте бляхи за 3000штуки баксів кучу законів підписав оби дрмбт народ

2019-04-03 Порошенко
неголосуйте замене боя тирю що шивелиться,в.чт воєнний бюджет так як робит освіта в т.ч угля списувала а намісця недовозили свинарчуки наживалися тота ричит як би вню забив кінський

2019-04-03 цікаво
ко я є? урод,дебіл,придурок кончений,хуй.ужас но нє?

2019-04-03 До цікавого
якщо ти підтримав "росейско"мовного "Залунського"то ти вже не Українець,ти клоун ходячий,безмозглоє чучало невже такий Українець може бути як ти яакиби так нелюбив свою державу,свою мову свій народ скажи як би ти хотів проводити мовну політику,невже в тебе є інша мова Українська то озвуч її,подивися як "расіянье" відстоюють свою мову,угорці,а ти сам себе уроде нелюбиш і хто ти є після цього?

2019-04-03 Как
милая не будешь??? Как это понимать???

2019-04-03 до цікаво
Насильно мил не будешь. Доведеться нам не дуже обмежувати російську. Гаслом "МОВА" ніхто не буде переходити на українську, а, навпаки, спеціально російськомовні вперто не будуть користуватися українською. Інакше потрібно проводити мовну політику. Я, українець, підтримав російськомовного Зеленського, хай сам учиться і покаже приклад іншим.

2019-04-03 Правда
Це вам не Порошенко Петро? Це зеленський клоун жидок коломойського (моцкальський жидок)

2019-04-02 цікаво
цікаво чому тут на порталі рекламний плакат зеенського на рос. мові. невже після першого туру в районі перестали розуміти українську чи може 80 процентів приїхали тут жити із дружньої сусідньої країни

2019-04-02 вася капелан
потрібно на території україни заборонити грекокатолицьку секту а то їхні попи педофіли свинарчуки закликають народ голосувати за злодія порохобота

2019-04-02 хто козел
хто називає міжгірських людей свинарчуками, то самісь те свинарчуки і фемілії ваші свинарчуки. у міжгірському р ні ниє оборонпрому

2019-04-02 вася капелан
всі хто голосував за порошенка то є всі свинарчуки

2019-04-02 НП
А де є тварина-хабарник Дербак микола, бабло для міністра наладив?

2019-04-02 Вася капелан
Свинарчуки,збирайте чемодани поки не пізно...

2019-04-02 вася капелан
потрібно заборонити на україні грекокатолицьку секту тому що педофіли грекокатолицькі попи видалявуть від себе з фейсбука всіх хто голосував за майбутьне україни за президента Зеленського

2019-04-01 вася капелан
ми вибрали достойного президента ЗЕЛЕНСЬКОГО я буду молитися за зеленського прощавай немитий петре жидівський злодію

2019-04-01 ЮРИК
Я знав- ЗЕЛЕНСЬКИЙ -наш ПРЕЗИДЕНТ!!!

2019-04-01 хулло
хулло путин та московська влада заявили ош їмм добрий хоть який призмдент лише не порошенко

2019-04-01 пак
ко бойко цап з изок

2019-04-01 Наш
Бойко набрав зараз тулько як Порошенко чмирота злодюги льопача вонячоє підвело порядну людину Юрика В.В

2019-04-01 Кощей
Давайка заберу я тебе до пекла у свої покої дияволицьо

2019-04-01 Кощею
Дурень думкою багатіє)

2019-04-01 ха.ха
Брехни куртий конець будуть протоколи з мокрими пичатками і всьо стане на своі місця Зеленський, Тимошенко ,Бойко,Порошенко

2019-03-31 бпп19
Петро Порошенко у 2 турі

2019-03-31 вася капелан
но що хто знає ті чмирі із білого дому в міжгірю вже тікавуть з кабінетів а то їх порохобот програє вибори в районі хто зноє де глова райради і райдержадміністпації ??????????????

свіжі новини:
(синевирська поляна)

свіжі коментарі:
(синевирська поляна)

всі коментарі

найбільше читають:
(синевирська поляна)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.