Русскій корабль - іді нах*й !

М-студіо. Модернізовані руїни


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

село річка


М-студіо. Модернізовані руїни

Відреставрований, проте порожній. Вже кілька років в селі Річка дитячий садок стоїть пусткою, тоді як дітлахів, яким потрібна дошкільна освіта вистчає. Справа в тому, що ремонтували садок абияк, в напівзруйновані стіни вставили пластикові вікна, них ледь тримається і новий дах. За словами місцевих, минула влада села кошти, виділені на ремонт ДНЗ використала недоцільно, віддтак, цим питанням зараз займається прокуратура.

Порожня потріскана будівля, щоправда, з новим дахом та пластиковими вікнами. Так нині виглядає дошкільний навчальний заклад в селі Річка, на Міжгірщині. Відреставрувати старий дитячий садок тут вирішили кілька років тому, та попри те, що кошти на ремонт витратили немалі – більше двохсот тисяч гривень, заклад досі не функціонує. Сільський голова каже: добрі намірі колишнього керівництва села відремонувати напівзруйнований ДНЗ так і залишились тільки намірами. Замість відреставрованого сучасного ДНЗ селяни отримали лише модернізовану руїну. Тоді як дітлахів, яким потрібна дошкільна освіта, в селі вистачає. Якби зараз вдалось відкрити дитячий садок, відвідувати його почали б щонайменше півсотні дітлахів. Приблизно на таку кількість і розрахований дошкільний начальний заклад, який колись функціонував у селі. Претензій у місцевих чимало як до виконавця робіт, так і до тих, хто ці роботи приймав. Люди кажуть, без сумніву, кошти, виділені на ремонт ДНЗ використали нераціонально. Відтак, на сесії ще наприкінці 2011 новий сільський голова видав розпорядження створити комісію, яка б провела обстеження та зробила свої висновки. Акт роботи комісії розставив всі крапки над і. Копію акту обстеження надіслали до прокуратури відразу ж. За два роки відомостей про результати розгляду цієї справи сільська рада не отримала. Наприкінці 2013-го місцеві знову звернулись до прокуратури. Сподіваються, всіх, хто винен в тому, що місцевих дітлахів позбавили права на освіту, таки будуть покарані.



2014-05-14
переглядів: 3859
джерело: m-studio.net.ua

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(36):

2017-08-27 річкай
Случайно напав на відео трьох річноі давності. Що ся поміняло в селі? Обрали Бігаря.три четверті голосів. Село при допомозі району зробили садик. Дві групи діточок. Правда садик у вільних приміщеннях клубу но обладнаний усім. А сарий лишає ся памятником бездарям...

2014-05-18 річкай
тющани не мовчіть, вас обдурюють з пайовов земльов, вимагайте сертифікати, на зборах приймайте рішення про визнання недійсними ваших відказів від землі, та як зробила Річка.

2014-05-18 тющанин
за часів головування в с. Тюшка Сеньковича В не надав жодного клаптика землі бувшим членам колгоспу, а обдурював людей, щоб відмовлялися від своїх паїв.А тепер буде провадати "панам",землю маючи з цього вигоду особисто.

2014-05-18 до грицовлячка
То майже і синькович писав. Бо тюшку мают до річки приєднати та не знає деся діти. Тющани виходжуйте своі сертифікати та беріт землю поки вас не зпродав.

2014-05-17 грицовлячок
Як би за чужий рахунок Бігар не піарився,всерівно на слідуючих виборах ми оберемо Володю Сеньковича,бо то є дійсно людина,яка може щось путнє зробити,а не тільки доноси строчити.До речі бувші співгрупники з УжДУ характеризують Бігара Василя як стукача і конфліктну людину.На критиці він соціальноекономічний статус села ніколи не підніме.

2014-05-17 до річкая
Шановний, може і ти перший продав свою землю, де мала бути канатка, а тепер локті гризеш.

2014-05-17 річкай
Кажеш "міжгірцю" що не спокій у селі. А хто твоїх міжгірців у село на людські землі нагнав? Голова села за людей. А з людьми Бог і правда. І нічого таким я ти газдовати в селі.

2014-05-17 Міжгірець до Річкая
Все таки попав по адресу!

2014-05-17 річкай
не маєш ти "міжгірцю" ни досвіда, ни інформації, ни знань а збираєшся судити всіх підряд. Ганьба тобі чоловіче прикидатися інтелігентом. писати брехні на порядних людей. а коли щось здається, перехрестися.

2014-05-17 Міжгірець
Я ні за кого не застаю, просто ділюся досвідом, який я знаю. Річкаю думай що хочеш, но мені здається що під твоїм ніком скривається Бігар В.М. Моя думка про теде, що тич у селі не робиш. Маю родичів у річці і знаю. що люди оліють звернутися звернутися за порадою у Тюшку до Володі, чим до тебе. Узьми ся за роботу, а не сиди у Міжгію та спровоковуй неспокій у селі, бо від цього неспокою ти сам і постраждаєш.

2014-05-17 річкай
"міжгірцю" хоч оби наш голова забив руки у то дерьмо, що наколотив Воробиць із циганом. а може ти родич Воробця, що так за нього застаєш?

2014-05-16 Міжгірець до Річкая
Шановний. Щоб ти знав, що об..єктів з капіталкою тобі і не снилося, скільки я організовував. Я казав, що Син Полянський голова зробив, і там також була капіталка. Звичайно ти для себе правду відкрив, що для виконання робіт необхідно і матеріали. Шановний голово! Та звичайно із "ФИЦ" нич не зробиш, та треба свою дупу відірвати від стільця, рушитися по Ужгороду, та вирішити питання хоча би частково. А залучення громадських лише здешевить цю роботу. Також думаю що громада також готова приступитися, но не до тебе, бо ти там чужий. Кинься і тобі повернеться добром, бо ти у 16 годин уже на машині у річках, качаєшся додому. ДЛя того щоб щось зробити треба бути в селі і в день і в ночі. Що річчани вибрали, то мають.

2014-05-16 річкай
видко "міжгірець" не газда в організації, а так любитель з боку подивитися та порадити, а що з того дальше вийде не може спрогнозувати. котрі роботи мож робити коли там урядує прокуратура з кру ? та чи мож біржовиками капітальні робити без проекту ? не кажучи вже про фінанси оби мати цімент, пісок, арматуру. Вообще то один дурень може такоє зробити, як зробили Воробиць і Роман із садиком, що і сто розумаків не будут мочи виправити.

2014-05-16 О-оп
Прийди нині в 22.00 до фонтана. Пояснимо, чого ся вдасть.

2014-05-16 Криса
Пацани, дякую за підтримку, як казав мій риговський папа Янукович, разом ми переможемо. Але гузицьов чую може ся не вдасть.

2014-05-16 Чуп
Тупішого від мене не може бути. Хіба Вітьок Палапа та ксьонц.

2014-05-16 до Небайдужого
видно ти не місний або тупіший від Чупа.

2014-05-16 ушастик
Прийде 25 травня Щур вам усім укаже який він тупиця,а гнепа із придурком ухатим най перші парують чемодани і на Росію.Там в нинішній час такі придурки затребовані.))))Уже обісралися із многими із правого сектора,будут у літньому саду один другому гузицю лизати.Но хіба їм ще підлиже Серьога Стецюнич,самий порядочний бізнесмен на селі,котрий украв незаконно продбазу та півавтопарка.

2014-05-16 До Вася
Чмо щурівськоє з своєю бандою де є зельонка все держав на контролю,обовязки голови РДА невиконував тому ,шо тупиця виконували інші.

2014-05-16 Вася
При чому тут Щур?))))

2014-05-16 Небайдужий Міжгірцю
Де в коментарі мною написано, що Щур допустив виконання цих робіт? Але, що він не відів як кошти використані? Щур як член політичної сили що прийшла до влади під гаслами "пакращення, почую кожного"і як голова РДА повинен був вплинути на прокуратуру, куди селяни відправили акт. Прокуратори "забили болт" на акт, а з ними , за компанію, теж саме зробив І Щур,видно, як гарний господарник.

2014-05-16 річкай
в тім то й проблема, що в розломлені стіни Воробиць поклав вікна, накрив, по розбитих стінах протяг продку за 25 тис. грн. А мав ремонтуваати фундамент, стіни. По проекту. А то в нього вийшло, що "натяг штани", а дальше думав два роки з 2008 р. по 2010 р. як "труси поверх штанів" натягнути.

2014-05-16 теличка
Воробиць хоть поклав вікна та кришу на цуравий садік,а гулавий Бігарь кроме як писати жалоби більш нич для громади не валовчен зробити.

2014-05-16 За Річку
то пишут тоті люди,які ділилися тими грошима, а наші діточки без садика лишилися, а они своїм дітям машини покупували, та по ресторанах нічних гуляли з Романом. А теперь бігают одні до других, бо не знают що робити.

2014-05-16 теличка
Та всьий район знає,що у сього голови вся сім"я шизанута,а сам нич для громади не зробив за чотири годи,лиш строчит жалоби та неправдиві доноси.Хай знає за все треба буде відповідати.

2014-05-15 річкай
Садик кивати немож. Бо то памятник Воробцю з Романом.

2014-05-15 Ріка
Жону му вже давно викопкали,бо то гет дурнякувата била.щей грозила там всьим.Та він бідака мусит коло других ся терти.

2014-05-15 До землячки
Се писала ни землячка. По висловах видко.

2014-05-15 землячка
Най Бігар побореся із взятками у медичному коледжі,де його жіночке бере,а як бідні студенти не дают то паде у припадки.Інтересно,а припадочним мож навчати студентів?Видко що кополовці медиків підкупили.

2014-05-15 Земляк
То що Роман із Бігаром наробили тепер балоговці перекручують у другий бік.

2014-05-15 теличка
Та тот Бігар сам нич не вартий зробити.Всьо робит та крутит шури-мури із свойов сектретарков.Уже раз із Кополовцяньов розводився позад любовниці а типер взявся за староє.

2014-05-15 Міжгірець до голови Бігар
Шановний Василь Михайлович. Перш ніж розводити руками треба було пояснити, а що ви особисто зробили, щоби хочаб виправити помилку безглуздих попередників. Я знаю у Син. Поляні голова половину робіт по дитсадку зробив за рахунок громадських робіт (з біржі). Не вже за декілька років у Вас не працювали на громадських роботах. Не вже не можливо було би зробити хочати укріплення фундаменту, майже не залучаючи бюджетні кошти. Впевнений, що хоча б щось можна було зробити. А ви тепер гарно на камеру посміхаєтеся і чекаєте коли той садик розвалиться повністю. Треба уміти не тільки довідку законно видати, а бути господарником. Звертаюся до Вас ще і тому, що хочу Вас запевнити, що ніякі канали телебачення, ніякі камери за Вас роботу не зроблять. Усю роботу маєте зробити ви, бо вам громада довірила своє село.

2014-05-15 Міжгірець до небайдужого
Ти "Небайдужий" меле дурню, запихаючи діри Щурем де треба, де і не треба. Реконструкція дитсадка у Річці проводилася за великої ініціативи Романа (колишнього голови РДА) та Яреми. Я маю родичів у Потоці і проїзджаю попри садик майже один раз на місяць і погоджуюся з тим, що так звані керівники Роман та Ярема допустили виконання робіт, які у подальшому не пригодяться, бо скоро цей дитсаддок просто розвалиться. Там у першу чергу треба було зробити роботи з укріплення фундаменту та стін, зробити добру обвязку, та влаштувати дренажі грунтових вод, а потім приступати до вікон та даху. Щур, як справжній господарник такого в житті не допустивби. Це свідчить про те, що а ні Роман, а ні Ярема не являються газдами та чиновниками які вболівають з свою справу і один з них (Ярема) продовжує свою бездіяльність у районі. ТОму підводячи риску, хочу наголосити до дописувачів коментарів на тому, що якщо і пишете, то пишіть правдиву інформацію та не робіть винуватими тих хто до цього не міг бути причетниц. Це все зробили Роман та Ярема, а голові тепер треба з цього вийти розумно, виготовити проектну документацію та приступити до виправлення помилок, які зробили бездарні керівники.

2014-05-15 володя
Голова Річківської сільської ради Бігар Василь Михайлович,один із самих пустих голів району.За чотири роки керування селом нічого путнього не зробив для села,а тільки імітує боротьбу за використані кошти попереднім головою.Мешканці села,яких дійсно болить душа за розвиток Річки говорять,що як би Ярема не помагав Бігареві,це йому на наступних виборах не допоможе.Коли до Бігаря звернулася громада,щоб він допоміг навести лад на цвинтарі,голова сказав,що це не його компетенція.Звісно,він знає видно уже тепер,що як помре то його поховають на міжгірському.Бігарю,ми не такі дурні як ти із своїм братом.Ми тебе ще запитаємо за твою діяльність.Не думай,що борючись із тінню ти переможеш на наступних виборах.

2014-05-15 голові
А чому голова села не знайшов кошти чи благодійників на доведення справи до кінця? Який він бідний-нещасний! Так робити щось треба а не чекати подачки. Нащо тоді голова?

2014-05-15 Небайдужий
Вся прокуратура і суд землі там дерибанили, пили, їли, яка може бути реакція. Голова РДА Щур не відів що садик розвалюється? Тепер знов до влади "пакращувати" наше життя?

свіжі новини:
(річка)

свіжі коментарі:
(річка)

всі коментарі

найбільше читають:
(річка)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.