Русскій корабль - іді нах*й !

Шахрайство в «Ощадбанку»: суд допитає слідчого поліції, захист отримав доступ до банківської таємниці


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

селище міжгір'я


Шахрайство в «Ощадбанку»: суд допитає слідчого поліції, захист отримав доступ до банківської таємниці

Міжгірський районний суд після тривалої перерви продовжить розгляд резонансної справи щодо шахрайства у філії «Ощадбанку».


Нагадаємо, йдеться про кримінальну справу щодо шахрайства в “Ощадбанку” на Міжгірщині: обвинувачена – екс-медсестра, а у філії фінустанови працівники систематично порушували посадові інструкції.

Також, як повідомляв «ПЕРШИЙ. com.ua» раніше, у ході розгляду справи в суді стало відомо, що фахівця, обвинувачену в підробці документів, банк взяв на поруки, а судять хол-менеджера – екс-медсестру.

Слід зазначити, що свою вину в інкримінованих злочинах обвинувачена не визнає, а обвинувальний акт, який надійшов до суду 16 липня 2018 року, містить звинувачення щодо вчинення ряду кримінальних правопорушень, а саме:

– шахрайство (ч.3 ст. 190);
– незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків , електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення (ст.200);<
– викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження (ч.3 ст.357);
– підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (ч.4 ст. 358);
– несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку (ч.2 ст. 361);
– несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має доступ до неї (ч.1 ст.362).

Згідно з матеріалами даного кримінального провадження, наслідком вчинення зазначених дій стало те, що 11 клієнтів банку втратили більше ніж 46 тисяч гривень зі своїх карток.
Минуле судове засідання в даній справі відбулося наприкінці червня. У зв’язку із плановими відпустками судді та прокурора чергове засідання призначили на 5 вересня 2019 року.

Як зазначила в коментарі для сайту «ПЕРШИЙ. com.ua» адвокат обвинуваченої Ірина Лисничка, сторона захисту неодноразово заявляла суду клопотання про визначенння «процесуального статусу окремих осіб», які зазначені в обвинувальному акті та, на думку сторони захисту, були неналежно визнані органом досудового розслідування потерпілими та представниками потерпілих в порушення ряду статей Кримінально-процесуального кодексу (КПК). Свої клопотання захисниця аргументувала тим, що слідчий Міжгірського відділення поліції стосовно трьох потерпілих у даному кримінальному провадженні виніс постанови про залучення законних представників потерпілих в порушення вимог КПК, оскільки до участі в процесуальній дії разом з потерпілим може бути залучений законний представник, якщо потерпілим є неповнолітня особа або особа, визнана в установленому порядку недієздатною чи обмежено дієздатною( стаття 59 КПК України). Втім, жоден з цих потерпілих не є неповнолітнім або особою, що визнана в установленому порядку недієздатною чи обмежено дієздатною.

Водночас, вартує уваги і той факт, що ці законні представники, після винесення постанови про залучення їх як законних представників, були допитані слідчим в той же день як свідки.
Приголомшливим за словами захисниці є й те, що представники двох зі згаданих потерпілих, що брали участь у досудовому слідстві по даному кримінальному провадженні, є працівниками Міжгірського райсуду – помічник судді та секретар судового засідання! І ,крім цього, є близькими родичами потерпілих.

“Представник потерпілого у даному кримінальному провадженні брала участь у судовому засіданні Міжгірського районного суду як секретар судового засідання разом зі слідчим суддею під час розгляду клопотання про проведення обшуку житла обвинуваченої та під час розгляду клопотання про надання дозволу на розкриття банківської таємниці й тимчасовий доступ до документів та інформації, а також під час розгляду клопотання про арешт тимчасово вилученого майна, про призначення судово-почеркознавчої експертизи, про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» – зауважила на минулому засіданні адвокат Лисничка.

Загалом, як зазначила захисниця, за участі представника потерпілого- секретаря судового засідання було постановлено слідчим суддею 12 ухвал суду.

«Крім того, згадана особа є рідною сестрою потерпілого. Відтак, секретар судового засідання зобов’язана була заявити самовідвід» – наголосила адвокат.

Слід також зазначити, що на попередньому засіданні суду стороною захисту було заявлено клопотання про тимчасовий доступ до документів (банківської таємниці), які знаходяться у володінні АТ «Ощадбанк»: журналів провідних економістів про відкриття карткових рахунків, сформованих звітів з банківської системи «Барс» щодо відкриття клієнтами Міжгірського відділення карткового рахунку «Моя картка».

Адвокат обвинуваченої довела суду, що ці документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та доведення невинуватості її підзахисної.

До всього захисниця зазначила, що факти зникнення грошових коштів з рахунків клієнтів АТ «Ощадбанк» смт. Міжгір’я вносяться в ЄРДР за заявами громадян і надалі, вже після звільнення обвинуваченої з посади в банку.

Так, судом було прийнято рішення задовольнити клопотання сторони захисту про тимчасовий доступ до документів. Також судом було задовольнено клопотання про визначення «процесуального статусу окремих осіб», які зазначені в обвинувальному акті та, на думку сторони захисту, були неналежно визнані органом досудового розслідування потерпілими та представниками потерпілих в порушення ряду статей Кримінально-процесуального кодексу (КПК).

Також для допиту по даному факту на наступне судове засідання, яке відбудеться вже 5 вересня, вирішено викликати слідчого Міжгірського відділення поліції.

Варто зауважити, що раніше стороні захисту було відмовлено у задоволенні клопотання щодо виклику в судове засідання громадян, які надавали покази під час досудового розслідування як законні представники потерпілих, вказавши на можливість з’ясування наведених у клопотанні обставин в ході дослідження матеріалів досудового розслідування на наступних засіданнях.

Разом із цим, слід зазначити, в зв’язку із неявкою за викликом суду на чергове судове засідання по справі щодо зникнення коштів з карток «Ощадбанку», яке відбулося 22 травня 2019 року, суд ухвалив рішення про примусовий привід двох громадян та наклав штраф у розмірі 960 гривень 50 коп. на кожного.



2019-09-03
переглядів: 2920
джерело: Саша Клімова

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(8):

2019-09-06 До феєра
Зе три полоумні чмошника качко непозорься з тими даун клубирами ти нормальна людина

2019-09-06 анунак
то всьо змова секти баби йулі

2019-09-06 Автолюбітєль
Міжгірци то є гулавий народ. То лиш хаос і повний бардак усюди куди ся не кинеш. Усьо тото підлоє наглоє і тупоє. А Коваль директор бандит вопше заплішив

2019-09-04 Патріот
Феєр в москві получає рознарядку в фзб паскуду на палю!!!!

2019-09-04 Небайдужі
Всьо се Гайдур начудив, маю на увазі те що він всьо задовільняє що му принесуть минти він всьо судом задовільняє, він дотолку нигдагда ся нерозбере ,чи задоволений він тепер дав до бідної жінки на обшук минти приїхали зробили переверт налякали досмерті батьків жінки, він убивця справжній убивця, а кладеся таким поряним, ніби ангел, авто цілий Диявол у суддівські мантії, бог його заце покарає ой як покарає, стільки горя бідна жінка пережила стільки пережила через дурня, такого,щи тепер з кривкою намагаються її засудити, но прийде час що бог іх накаже за то що натворили, богдай їм відпало на жінках та дітях,як жінка била у страху так щоб вони мучились і щоб ліку ім небуло

2019-09-04 Не байдужі
Нівчому Кривка не риється,бо прокурор не дав справу(документи)в суд,суддя не має і одної бумажки з справи!!!!!Такого безпорядку,таких порушень не має ніде,як у Міжгірськім суді і Міжгірськім відділенні поліції.Звертаюся до призедента Володимира Зеленського,до Верховної ради правосуддя,до Генеральної прокуратури,до С БУ НАВЕДІТЬ ПОРЯДОК з бандою!!!!!

2019-09-03 Правда
Суддів повісити.

2019-09-03 Ппп
То тепер Кривка Має роботи, ритися у папірю що му минти наносили по справі Ощадбанк незнає що робити вже ручки всі погриз під час судових процесів, запарився Кривка, а Гайдур тоже хароший, кладеся порядний, що му минти принесуть він все задовільняє, дав дозвіл на обшук до жінки у синевир поліція пішла переверт робити, в результаті чого батьки жінки поумерали одне за одним, після Гайдурових шмонів, Гайдур тепер напевно задоволений загублені одразу дві душі, тепер з кривкою хотять ще на невинну жінку повісити кримінал, позор вам судді продажні позор, ви убивці убивці

свіжі новини:
(міжгір\'я)

свіжі коментарі:
(міжгір\'я)

всі коментарі

найбільше читають:
(міжгір\'я)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.