Русскій корабль - іді нах*й !

ЮНИЙ «СТРАДІВАРІ» З МІЖГІР’Я


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

селище міжгір'я


ЮНИЙ «СТРАДІВАРІ» З МІЖГІР’Я

Під час міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я», що вже вшістнадцяте відбувається на Міжгірщині, молодого музиканта Василя Марковича засипали запитаннями: «Де купив таку розкішну гітару?» – Сам склепав, – гонорово відповідав хлопчина, зійшовши зі сцени після гучних овацій. І, до речі, журі присудило аматору-артисту перше місце в номінації «Авторська пісня».

І справді, він став сам собі майстром – виготовив музінструмент, що зовсім не поступається заводській марці у дзвінкоголосистості. Більше того, приваблює оригінальним дизайном. Кустарська ідея виникла в 16-річного меломана за банальної причини: навіщо у батьків канючити гроші на улюблену, але дороговартісну гітару, коли можна самому спробувати зробити. За підказку ставав інтернет, а основним інструментом служив лобзик. Придбав тільки фанеру, струни та фарбу для оздоблення. У вільний від навчання час у Міжгірському проф­ліцеї, де здобуває фах будівельника, та домашніх завдань старшини настирливо вовтузився в майстерні. Практично за місяць втілив у реальність свій намір. Василя можна назвати серійним музичним виробником, бо на його рахунку вже три гітари-шестиструнки, кілька балалайок, у стадії завершення навіть скрипка. Дивись, у майбутньому ще забажається здібному юному реміснику розширити асортимент випуску мелодійних товарів.

Лиш доброї думки про свого учня колишній керівник відомого народного ансамблю місцевого лісокомбінату, а зараз – художньої самодіяльності «робітничої академії» Василь Леньо, членом якої є Василь Маркович: «Здивував мене не лише талантом Страдіварі, а й своїм чудовим голосом соліста, віртуозною грою на музичних інструментах. Виступаючи пліч-о-пліч із таким «вундеркіндом», не почервонієш перед публікою». Схвально відгукуються про нього й інші наставники – майстри виробничого навчання Петро Гурзан та Марія Цендра, бо дисциплінований, старанний.

З однодумцями ритм-гітарист організовує естрадний гурт, у склад якого запросив обдаровану солістку, колишню однокласницю Олександру

Єршову, старшого за віком Діму Козицького, котрий грає на електрогітарі, ще підшуковують барабанщика.
Василь Маркович має й інші хобі. Зокрема любить із друзями на велосипеді мандрувати по горах із чудовими видноколами, що надихає зі свіжими силами знову творити музінструменти.



2019-07-27
переглядів: 1875
джерело: Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(0):

свіжі новини:
(міжгір\'я)

свіжі коментарі:
(міжгір\'я)

всі коментарі

найбільше читають:
(міжгір\'я)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.