Русскій корабль - іді нах*й !

І В 90 ЛІТ ЮРІЙ БАЛАНДА НА СЛУЖБОВОМУ ПОСТУ


міжгірський район
(всі новини)

карта сайту

Погода

Не завидуй багатому:
Багатий не знає
Ні приязні, ні любові —
Він все те наймає.
Не завидуй могучому,
Бо той заставляє.
Не завидуй і славному:
Славний добре знає,
Що не його люди люблять,
А ту тяжку славу,
Що він тяжкими сльозами
Вилив на забаву.
Не завидуй же нікому,
Дивись кругом себе:
Нема раю на всій землі,
Та нема й на небі.

Hosting Ukraine

селище міжгір'я


І В 90 ЛІТ ЮРІЙ БАЛАНДА НА СЛУЖБОВОМУ ПОСТУ

Міжгірець Ю. Баланда – виняткова людина, а то й феномен за службовим станом – хоч записуй у місцеву книгу рекордсменів. У свої нівроку 90 років, які виповнилися йому в середині травня, звично одягнувши білий халат, перебуває на медичній вахті в протитуберкульозному відділенні райлікарні. Відзначив іще одну ювілейну подію – 55 літ на одному робочому місці.

Хоч сам уродженець Хустщини, з с. Нижнє Селище, Міжгірщину, з якою подружився понад піввіку тому, вважає рідною. До вподоби йому як чарівна краса верховинського краю, так і місцеві люди. «Надзвичайно скромні, працьовиті і привітні, лиш біда, що інколи хворіють», – каже про них Юрій Іванович. Та всі без винятку пацієнти щиро вдячні лікарю-ветерану за його високий професіоналізм та співчутливе ставлення. Для нього ж найвища нагорода за працю – коли хворий повертається у стрій працездатних.

Лікар від Бога, до речі, міг і не стати послідовником Гіппократа. У юні роки безтямно захоплювався мистецтвом і підкріпив мрію про малярство в 1947 році, вступивши в Ужгородське художнє училище. Закінчити навчання завадила недуга. Коли підлікувався, його призвали на строкову службу. Перед дембелем із Міністерства оборони СРСР надійшло у штаб полка розпорядження про обов’язкове направлення когось на навчання у військове медучилище. Жереб випав саме на Юрія Баланду, а наказ командира, звісно, не підлягав відмові. Всі іспити у столиці України склав на «відмінно» і конкурс – сім чоловік на одне місце – подолав. Новоспечений фармацевт отримав направлення в Забайкальський військовий округ. І тут теж фортуна стала на його боці – полковник медслужби, запримітивши здібності новачка, рекомендував вступити у Читинський медінститут цивільного профілю. Лиш із дозволу МОЗ звільнився з армійських рядів і отримав добро на переведення в Ужгородський держ­університет, де здобув новий фах – лікаря-фтизіатра. Затим дипломованого спеціаліста спрямували в Міжгірський район.

Настільки медицина припала до душі, що Юрій Іванович просто напрошувався на курси підвищення кваліфікації, де була змога професійно самовдосконалюватися. Тим паче, що у Львові чи Запоріжжі, Києві або Москві «підковували» в теорії та практиці знамениті медичні світила. Юрій Баланда зауважує, що потрібно серйозніше ставитися до свого здоров’я. Бо часто-густо трапляється, що звертаються по допомогу, коли самопочуття стає критичним. Він із колегами, про яких відгукується лише найкращими словами, старається підставити їм плече. Ще б покращити умови праці, бо медицина оновлюється прогресивним обладнанням, яких бажається кожному добросовісному лікарю на службі народу.

Еліксир життєвого й службового довголіття, напевне, почерпав від природи, в яку закохався, подорожуючи її лоном, збираючи дари, в тому числі лікарські рослини. Траплялися й спокусливі пропозиції про перехід на роботу з периферії, приміром, в обласний центр. Систематично не погоджувався, бо прикипів серцем до мальовничого зеленоокого краю.
«Юрій Іванович – наша медична слава і гордість», – пишаючись ним, кажуть колеги, і бажають ювіляру многая та благая літ.



2019-05-18
переглядів: 2137
джерело: Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(3):

2019-05-26 житель соймів
Дай Боже цій Людині Юрію Івановичу Довгих років життя для блага нашого народу.

2019-05-18 Так
Дай Божечку пожити кожну днину пак лем усі чилядці

2019-05-18 Правда
Вася,слава Богу за такі роки...

свіжі новини:
(міжгір\'я)

свіжі коментарі:
(міжгір\'я)

всі коментарі

найбільше читають:
(міжгір\'я)



© Сергій Росада 2013-2021, email: ser.rosada@ukr.net Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій, а рекламної інформації — рекламодавці. Адміністрація може не поділяти думку авторів. Адміністрація залишає за собою право редагувати надані матеріали. У разі копіювання матеріалів гіперпосилання на «Міжгірський портал» обов’язкове.